Αρχική Επικαιρότητα #5 Ουδέν σχόλιο

#5 Ουδέν σχόλιο

To 2022 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά των ”εκλογικών ζυμώσεων” ! Προσχωρήσεις σε παρατάξεις, ανεξαρτητοποιήσεις νέα πρόσωπα αλλά και νέες παρατάξεις. Ήδη το κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται με προσχωρήσεις ατόμων σε παρατάξεις ημετέρων αλλά έχουμε να δούμε αρκετά και στους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στο κομμάτι των βουλευτικών εκλογών όπου ο πρωθυπουργός επιμένει να λέει ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους, δηλαδή το 2023.

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Αναζητείται η Ελπίς..

Ο Δημήτρης Καμπόσος είναι ένας σκληρός αντίπαλος κι αυτό το γνωρίζουν όσοι βρίσκονται απέναντι του. Μάλιστα η κίνηση που έκανε με το ”καλημέρα σας” για τη νέα χρονιά, αυτή δηλαδή της προσχώρησης Νενεκούμη και Δελογιάννη καθώς και η συνεργασία με την παράταξη Πανοβράκου μπορεί να χαρακτηριστεί ως κίνηση ”σαχ” αλλά σίγουρα όχι ”ματ” απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Από την αντίπερα όχθη, αναζητούν τον ”Βεζηρι” εκείνον που θα ηγηθεί μιας δημοτικής παράταξης απέναντι στον Δημήτρη Καμπόσο. Μια η θέση, αλλά λίγοι αυτοί που σκέφτονται να την διεκδικήσουν καθώς η φουρτούνα προβλέπεται μεγάλη και οι καπεταναίοι στις μέρες μας εκλείπουν. Τα ονόματα που ακούγονται είναι 2-3 και στην παρούσα στιγμή δεν θα αναφερθούμε σε αυτά καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στις συζητήσεις που ξέρουμε ότι γίνονται παρασκηνιακά.

Μεγάλο ρόλο πάντως θα παίξει το όνομα αυτού που θα ηγηθεί της παράταξης Χειβιδόπουλου ο οποίος δείχνει να αναβάλει συνεχώς την αλλαγή σκυτάλης εντός της παράταξης με αρκετούς εκ των εκλεγμένων του να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι.

Δήμος Ναυπλιέων

Στο Ναύπλιο τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο πιο ξεκάθαρα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, συνεχίζει δυναμικά και έχει κάνει focus στα έργα που θέλει να ολοκληρώσει μέχρι τις Δημοτικές εκλογές. Στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας και της χαρτούρας δεν ξέρω αν θα το πετύχει πάντως ήδη έργα όπως η ανάπλαση του Ψαρομαχάλα, το ανοιχτό κέντρο (open mall) καθώς και η ανάπλαση της Αιγίου έχουν ξεκινήσει.

Χρονιά αποφάσεων θα είναι για τους κυρίους Λαμπρόπουλο και Μάκαρη καθώς φαίνεται να δείχνουν ένα ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του Δήμου χωρίς όμως ουσιαστικά να έχουν ανακοινώσει κάτι. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν αλλά αυτό απέχει πολύ από την τελική κάθοδο στις εκλογές. Ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την τοπική παράταξη ”Ανάπλι Εμπρος” που προς το παρόν δεν δείχνει να φλερτάρει πολιτικά με κανέναν από τους προαναφερθέντες με μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια νέα παράταξη ακολουθώντας την πεπατημένη της ”Άλλης Πρότασης” σε μια πιο ανανεωμένη βερσιόν (εκδοχή) και ίσως με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που είτε πειραματίστηκαν με την παράταξη Σαλεσιώτη, είτε δεν ασχολήθηκαν καθόλου.

Δήμος Επιδαύρου

Άτρωτος δείχνει να είναι μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης. Όμως ο ίδιος δεν πρέπει να ξεχνά ότι ως Δήμαρχος πρέπει να κρατά ίσες αποστάσεις απ’ όλα τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Όλοι έχουν φιλίες, ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις, άλλωστε ο ίδιος δεν τις έκρυψε ποτέ, αλλά ο ”φανατισμός” απέναντι σε πρόσωπα στους έχοντες θέση θεσμική μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν..

Δήμος Ερμιονίδας

Σταθερός στο έργο του συνεχίζει να είναι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ο οποίος δείχνει να μην τον πολύ απασχολούν οι δημοτικές εκλογές ή τουλάχιστον εργάζεται αθόρυβα γι αυτές. Από την άλλη πλευρά πάντως ο Τάσος Λάμπρου με έξυπνες πολιτικές κινήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τον μοναδικό αντίπαλο πόλο απέναντι από τον Γεωργόπουλο, συγκεντρώνοντας έτσι ισχυρές δυνάμεις και εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και εκτός.

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Αναμενόμενες ήταν οι αλλαγές άλλωστε κατά κάποιον τρόπο τις είχαμε προβλέψει (δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο).

Στην επιλογή Σχοινοχωρίτη ως Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας έπαιξε ρόλο η στενή φιλία του ιδίου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το έργο του ιδίου θα κριθεί στο μέλλον..

Απ’ την άλλη ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέλαβε γνώριμα νερά για εκείνον καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Σίγουρα βέβαια εκεί οι αρμοδιότητες αλλά και ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγαλύτερος αλλά ο ίδιος είδε την ευκαιρία που του δόθηκε ως πρόκληση και θα παλέψει για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Περιφερειάρχη.

Η επιλογή του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να υποβαθμίσει τον αθλητισμό καταργώντας ουσιαστικά την Αντιπεριφέρεια που ο ίδιος έχει δημιουργήσει δεν ξέρω πόσο θα τον βοηθήσει. Σίγουρα πάντως, η επιλογή του Γιάννη Μαντζούνη να είναι έστω και ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού δείχνει την εμπιστοσύνη που του είχε ο ίδιος αναγνωρίζοντας την σκληρή δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

ΚΙΝΑΛ – Πουλάς

Την εμπιστοσύνη προς στο πρόσωπο του Ανδρέα Πουλά έδειξε ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δίνοντας του την θέση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μια θέση που έχει άμεση σχέση και με τον νομό Αργολίδας.

Η απόφαση Ανδρουλάκη για την θέση αυτή εκτός από εμπιστοσύνη προς τον συντοπίτη μας βουλευτή δείχνει και την ανάγκη για εποικοδομητική κριτική προς έναν κλάδο που έχει ”ματώσει” τα τελευταία χρόνια και ο Ανδρέας Πουλάς μέσα από το κομμάτι της υγείας το οποίο κατείχε με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά έδειξε τις δυνατότητες του.

Π.Τ