Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Έρχονται αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ποια είναι τα φαβορί και για...

Έρχονται αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ποια είναι τα φαβορί και για ποιες θέσεις ;

Στην αλλαγή η στην ανανέωση της εμπιστοσύνης των Αντιπεριφερειαρχών χωρικών και θεματικών προχωράει την ερχόμενη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις από το Ναύπλιο και σε σχετική ερώτηση για τους Αργολιδείς Περιφερειακούς Συμβούλους η απάντηση ήταν σαφής (!!!) πως είναι ικανός να αλλάξει και τον ίδιο του τον εαυτό χωρίς βέβαια να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση.

Σίγουρα αυτές τις μέρες έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αρκετές ζυμώσεις με το παρασκήνιο να είναι μεγάλο και γι αυτό θα αναφέρουμε κάποιες εκτιμήσεις μέσα από συζητήσεις που έχουν γίνει σε ”πηγαδάκια” αλλά και βλέποντας την πορεία όλων και αξιολογώντας τις κινήσεις αυτά τα δύο χρόνια του κ. Νίκα.

Να τονιστεί, ότι οι σημερινοί αντιπεριφερειάρχες κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις προθέσεις του κ. Νίκα με τους ίδιους να δηλώνουν πως θα μάθουν την τελευταία στιγμή αν θα αξιοποιηθούν ή όχι και σε ποιο πόστο.  

Γιάννης Μαλτέζος
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείτε η αξιοποίηση του κ. Μαλτέζου είτε μένοντας στην ίδια θέση, αυτή δηλαδή του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας είτε αναλαμβάνοντας την δύσκολη θέση του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στην θέση του κ. Σκαντζού.

Γιάννης Μαντζούνης
Ο μέχρι στιγμής Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού ο οποίος σήκωσε μεγάλο βάρος στην θητεία του με το νευραλγικό πόστο αυτό του αθλητισμού έχοντας να κάνει με αθλητικά σωματεία και συλλόγους είτε θα παραμείνει κι αυτός στην ίδια θέση, είτε θα του δοθεί νέο χαρτοφυλάκιο με νέες αρμοδιότητες. Σίγουρη πάντως θα πρέπει θεωρείτε η αξιοποίηση του.

Δημήτρης Σχοινοχωρίτης
Μπορεί ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας να μην είναι τόσο προβεβλημένος όσο και το έργο του αυτά τα δύο χρόνια αλλά ξέρει να δουλεύει αθόρυβα. Αν τελικά η θέση του κ. Μαλτέζου «αδειάσει» τότε σίγουρα είναι ο επικρατέστερος. Πάντως στο κομμάτι της υγείας και της πρόνοιας που είναι τώρα, δείχνει να έχει κάνει τον κύκλο του. Δεν είναι πάντως απ’ αυτούς που θα μπορούσε να συμβιβαστεί με ίσως κάτι λιγότερο απ’ αυτό που θεωρεί ο ίδιος ότι μπορεί να κάνει και πιστεύω ότι δεν θα το χάλαγε η επόμενη διετία να τον βρει άνευ αρμοδιοτήτων και να συνεχίσει ως περιφερειακός σύμβουλος και μόνο.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα αξιοποιηθούν οι ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σιδέρης και Γανώσης οι οποίοι τους τελευταίους μήνες δείχνουν να έχουν προσχωρήσει στην γραμμή Νίκα.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Νίκας ως έξυπνος άνθρωπος και πολιτικός τουλάχιστον έναν εκ των δύο θα τον αξιοποιήσει. Αν το κάνει θα είναι ένα ακόμη βήμα από την πλευρά του για μεγαλύτερο άνοιγμα στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Βασίλης Σιδέρης
Ως επικρατέστερη θέση θα του απέδιδα αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και όχι Αθλητισμού που κάποιοι θα περίμεναν. Ο κ. Σιδέρης νομίζω ότι έχει καλύψει το πεδίο της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό μέσω της ΕΠΣΑ όπου του απορροφά αρκετό χρόνο και θα είναι δύσκολος ο συνδυασμός για την διαχείριση του Αθλητισμού σε όλη την Περιφέρεια. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα ο κ. Σιδέρης ήδη εδώ και αρκετούς μήνες πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο κομμάτι της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και σε συνδυασμό με την επαγγελματική του εμπειρία δεν θα μπορούσε να του αποδοθεί καλύτερο χαρτοφυλάκιο στην παρούσα στιγμή.

Τάσος Γανώσης
Ο πολλά υποσχόμενος για το μέλλον της Αργολίδας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ερμιονίδας και ο νεότερος ηλικιακά εκ των προαναφερθέντων Τάσος Γανώσης έχει μεγάλη εμπειρία στον Τουριστικό κλάδο καθώς και τις απαιτούμενες ακαδημαϊκές γνώσεις για να αναλάβει το νευραλγικό χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού είτε ως αντιπεριφερειάρχης είτε ως εντεταλμένος σύμβουλος. Παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα ως επιχειρηματίας και μάλιστα επιτυχημένος στην Ερμιονίδα εγώ θα του απέδιδα τον χαρακτηρισμό του ”Φαβορί” για αυτήν θέση.

Σίγουρα θα υπάρχουν ανατροπές, άλλωστε για όσους γνωρίζουμε τον κ. Νίκα από την θητεία του ως Δημάρχου Καλαμάτας ξέρουμε ότι είναι ανατρεπτικός και σε πολλές περιπτώσεις και μη προβλέψιμος.

Την Δευτέρα εδώ θα είμαστε πάντως, κορονοιού επιτρέποντος, για να σχολιάσουμε τις αλλαγές (όπου υπάρξουν) αλλά και να κάνουμε και την αποτίμηση των όποιων αποφάσεων του Περιφερειάρχη.

Π. Τ.