Αρχική Επικαιρότητα Πιστοποιημένη εκμάθηση της Βουλγάρικης γλώσσας στην Ελλάδα

Πιστοποιημένη εκμάθηση της Βουλγάρικης γλώσσας στην Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΒΑΣΙΛ ΛΕΒΣΚΙ (Αθήνα)

«ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΒΑΣΙΛ ΛΕΒΣΚΙ (Γεράνι-Χανιών, Κρήτης) Αθήνα 10681, «Σόλωνος»112  Email: gr_bg_sk@abv.bg

Αγαπητοί φίλοι,

Η οργάνωση μας ιδρύθηκε το 2011 στην Αθήνα και έχει ως σκοπό:

-να υποστηρίζει με κάθε νόμιμο σκοπό τα δικαιώματα των Βουλγάρων υπηκόων που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στην Ελλάδα,

-να παρέχει στις προαναφερόμενες γνώσεις και πληροφόρηση για την πατρίδα τους με σκοπό να μην αποξενωθούν από το πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά της,

-να παρέχει στην Ελληνική κοινωνία γνώσεις και πληροφόρηση για την Βουλγαρία με σκοπό την καλύτερη αλληλογνωριμία μεταξύ δυο λαών και άλλα.

Μεγάλο ρόλο για την πραγματοποίηση του σκοπού του Σωματείου παίζουν τα «Κυριακάτικα σχολεία» της οργάνωσης στην Αθήνα («Σόλωνος»112) και την Κρήτη (Γεράνι-Χανιών), στα οποία προσφέρουν κύκλους σεμιναρίων για τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. 

Τα «Κυριακάτικά σχολεία» παραλαμβάνουν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας της Δ. Βουλγαρίας και προσφέρουν στους μαθητές τους δυνατότητα για τακτική εκπαίδευση και εκπαίδευση αποστάσεως (μέσω διαδικτύου), σύμφωνα με τα απαιτούμενα από το  Υ. Παιδείας.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, οι οποίοι πέρασαν με επιτυχία τα μαθήματα (βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνίας, ιστορίας και γεωγραφίας), λαμβάνουν αναγνωρισμένη βεβαίωση από το Υ. Π. της Δ. Βουλγαρίας.

Ο ΕΒΣΠ και το «Κυριακάτικο σχολείο» στην Αθήνα συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της βουλγαρικής κοινότητας στην ελληνικής πρωτεύουσα. Ο Σύλλογος οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, συναντήσεις, σεμινάρια, συνεργάζεται με διάφορες πολιτιστικές βουλγαρικές και ελληνικές οργανώσεις, την Πρεσβεία της Δ. Βουλγαρίας, το Βουλγαρικό ορθόδοξο ναό, τα άλλα «Κυριακάτικα σχολεία» και κλπ.

Από το 2017 στο «Κυριακάτικο σχολείο»ΒασίλΛέβσκι  (Αθήνα) λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα Οnline εξεταστικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Σόφιας για διεθνές Πιστοποιητικό Βουλγαρικής γλώσσας.

Από το 2018 ο ΕΒΣΜ και τα «Κυριακάτικα του σχολεία» οργανώνουν στην Αθήνα  τον  εορτισμό της Ημέρας του Βούλγαρου εθνικού ήρωα ΒασίλΛέβσκι με την υποστήριξη της Βουλγαρικής πρεσβείας  και τηνσυμμετοχή των άλλων «Κυριακάτικων σχολείων» και βουλγαρικών  οργανώσεων.

Το 2019 οι καθηγητές του «Κυριακάτικου σχολείου Βασίλ Λέβσκι» έγιναν εκτιμητές του Υ. Π. της Δ. Βουλγαρίας των σχολικών βιβλίων για εκμάθηση στα «βουλγαρικά κυριακάτικα σχολεία» στο εξωτερικό.

Από το 2019 στο «Κυριακάτικο σχολείο» Βασίλ Λέβσκι λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα (УЧИЛИЩЕ.БГ) για εκπαίδευση των μαθητών από απόσταση.

Το σχολικό έτος 2020-2021 το «Κυριακάτικο σχολείο ΒασίλΛέβσκι» (Αθήνα) οργανώνει κύκλο μαθημάτων για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ο οποίος περιλαμβάνει:

-Εκμάθευση Βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνίας, Ιστορίας και Γεωγραφίας,

-Ειδικευμένη  εκμάθευση βουλγαρικής γλώσσας ως ξένη,

-Προετοιμασίες για εισαγωγικές εξετάσεις στα βουλγαρικά πανεπιστήμια (βουλγαρικής γλώσσας και ιστορίας),

-Γνωμοδότηση από ειδικούς στα μαθηματικά και ελληνικά στους μαθητές,

-Δωρεάν μαθήματα για τα παιδιά προσχολικής τάξεως (του νηπίου),

-Μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής, εθνολογίασ και άλλα.

Μέσο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο σχολικό έτος 2020-2021 για πρώτη φορά συμμετέχουν στα μαθήματά μας παιδιά από το Ναύπλιο τα οποία στο τέλος της χρονιάς θα λαμβάνουν αναγνωρισμένη βεβαίωση από το Υ. Π. της Δ. Βουλγαρίας.

Για το σχολικό έτος 20201-2022  θα ανοίξουμε δεύτερη διεύθυνση στο Ναύπλιο για να μπορούν θα μαθήματα να μην είναι μόνο ηλεκτρονικά.

Το «Κυριακάτικο σχολείο» Βασίλ Λέβσκι (Αθήνα) σας προσφέρουν:

-Αίθουσες διδασκαλίας για κάθε μια τάξη,

-Αίθουσες διδασκαλίας βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνία, ιστορίας και γεωγραφίας,

-Αίθουσα εκδηλώσεων,

-Πλούσια βιβλιοθήκη με βουλγαρικούς, ελληνικούς και ξένους τίτλους,

-Αίθουσα των γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:
Ιβανέλα Στεφάνοβα τηλ.  698 1191 000