Αρχική Επικαιρότητα Χαμός στα δικαστήρια του Ναυπλίου στην υπόθεση Ορφανού – Κωστούρου

Χαμός στα δικαστήρια του Ναυπλίου στην υπόθεση Ορφανού – Κωστούρου [βίντεο]

Σε προεκλογικό ρινγκ προσπάθησαν να μετατρέψουν σήμερα κάποιοι τα δικαστήρια του Ναυπλίου, όπου συζητιόντουσαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός έναντι του δημάρχου Ναυπλιέων, αναφορικά με την εναπόθεση σκουπιδιών έξω από την οικία του.

Το κλίμα από νωρίς ήταν εμφυλιοπολεμικό  αφού την αίθουσα και τους διαδρόμους του δικαστηρίου είχαν γεμίσει υποψήφιοι της παράταξης ”Όραμα Δημιουργίας”.

Ο κ. Ορφανός, ο οποίος παρίστατο μαζί με τους συνηγόρους (τρεις τον αριθμό) στην αίθουσα, έχασε κάποια στιγμή την ψυχραιμία του, όταν ο κ. Κούγιας, απευθυνόμενος στον μάρτυρα, έθεσε ερώτημα, με τον κ. Ορφανό να σηκώνεται όρθιος και να φωνάζει χτυπώντας μάλιστα με το χέρι του έδρανο το οποίο βρισκόταν μπροστά του.

Τα αίματα άναψαν, με τους παρευρισκομένους (υποψήφιοι κυρίως) να φωνάζουν την ώρα που διεξαγόταν η διαδικασία και τον Πρόεδρο να ζητά την διακοπή της διαδικασίας για λίγα λεπτά. Μάλιστα, στο σημείο παρενέβη και ο αστυνομικός ο οποίος εκτελεί την υπηρεσία του στο Δικαστικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ξένο ”Όραμα” ο Δημήτρης Ορφανός  διεκδικεί τις εκλογές στο Δήμο Ναυπλιέων [ντοκουμέντα]

Κατά την διάρκεια της διακοπής, τα δικαστήρια γέμισαν από αστυνομικούς (πιθανολογώ μετά από παρέμβαση του Προέδρου) καθώς όπως φάνηκε στην πορεία, ήταν χρήσιμοι για την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης.

Μετά την διακοπή και αφού ο Πρόεδρος, ζήτησε να μην υπάρχουν όρθιοι εντός της αίθουσας, καθώς όσο η ώρα περνούσε όλο και περισσότεροι υποψήφιοι ερχόντουσαν. Σε νέα ερώτηση του κ. Κούγια προς τον μάρτυρα του κ. Ορφανού, υποψήφιος της παράταξης ‘’Όραμα Δημιουργίας’’ φώναξε έντονα από την θέση του απευθυνόμενος προς το Πρόεδρο του Δικαστηρίου και προς τον κ. Κούγια.

Ο Πρόεδρος, ζήτησε την απομάκρυνση και των καθήμενων, αφού ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι του, με την συζήτηση να διεξάγεται μόνο με την παρουσία των δικηγόρων και του μάρτυρα καθώς και ισχυρής αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε την πόρτα εισόδου.

Δεν ξέρω, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, αφού η απόφαση θα αργήσει να βγει, πάντως ο κ. Κούγιας, έκανε χρήση του δικαιώματος του, να μην εξεταστεί ο μάρτυρας του κ. Κωστούρου από πλευράς του, διευκολύνοντας και επισπεύδοντας έτσι την διαδικασία.

Το σίγουρο είναι πως η σημερινή η εικόνα δεν άρμοζε ούτε σε δικαστήρια ούτε σε παράταξη που θέλει να διεκδικήσει το Δήμο.

Μάλιστα, κατά την λήξη της συζήτησης, δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι του, που βρέθηκαν στο γραφείο του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου εντός του Δικαστικού Μεγάρου, όπου συζητούσαν με τον κ. Ορφανό για την υπόθεσή, μετατρέποντας το σε ”εκλογικό κέντρο”. Κίνηση η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από αρκετούς δικηγόρους που βρίσκονταν στα δικαστήρια,  όταν είδαν να γίνονται συζητήσεις καφενειακού τύπου σε ένα γραφείο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται δικηγόροι και να συζητούν τυχόν ζητήματα που έχουν.

Σε δηλώσεις του από την άλλη ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην υπόθεση ενώ μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς της παράταξης του κ. Ορφανού ενώ σε αντιπαραβολή με την πράξη του κ. Κωστούρου, έθεσε το ζήτημα πως ο ίδιος ο κ. Ορφανός επέτρεψε να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα συναδέλφου του κατά την διάρκεια της ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος (αναφερόμενος στον ίδιο).

Η δήλωση του ενός εκ των συνηγόρων του κ. Ορφανού, κ. Ευάγγελου Λαμπρόπουλου, ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ”Όραμα Δημιουργίας”.

Π.Τ