Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για το εγχείρημα του Σταμάτη Χατζησταύρου προς τιμήν των...

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για το εγχείρημα του Σταμάτη Χατζησταύρου προς τιμήν των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης

Στην αφετηρία κατά την εκκίνηση θα βρεθεί ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος χαιρετίζοντας έτσι την πρωτοβουλία του Σταμάτη Χατζησταύρου να τρέξει τα 100 χιλιόμετρα ελευθερίας όπως αναφέρει από το Κρανίδι μέχρι τα Δερβενάκια προς τιμήν των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ανακοίνωση του:

“Το εγχείρημα “Κρανίδι – Δερβενάκια 100χλμ Ελευθερίας” αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής στους ντόπιους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του ’21” δηλώνει ο Σταμάτης Χατζησταύρου που θα επιχειρήσει να τρέξει τα 100 χιλιόμετρα ελευθερίας όπως αναφέρει από το Κρανίδι μέχρι τα Δερβενάκια.
Η εκκίνηση του εγχειρήματος θα γίνει στις 25 Μαρτίου ημέρα της Εθνικής Εορτής στις 8 το πρωί από το Κρανίδι Αργολίδας.

“Το ελληνικό γένος αν σώθηκε ως τα σήμερα, αν επέζησε ύστερα από τόσους εχτρούς – εξωτερικούς κι εσωτερικούς, προπάντων εσωτερικούς- ύστερα από τόσους αιώνες κακομοιριά, σκλαβιά και πείνα, το χρωστάει όχι στη λογική – θυμηθείτε τους τρεις εμποράκους που ίδρυσαν τη Φιλική εταιρεία,θυμηθείτε το 21- Το χρωστάει στο θάμα. 
Στην ακοίμητη σπίθα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας.
Ευλογημένη η σπίθα αυτή που αψηφάει τις φρόνιμες συμβουλές της λογικής, κι όταν φτάσει το Γένος στα χείλια του Γκρεμού, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την ψυχή και φέρνει το θάμα.>>
*Νίκος Καζαντζάκης.