Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Οι Δημότες μπροστά στις δημοτικές εκλογές, γράφει η Αναστασία Τζίμου

Οι Δημότες μπροστά στις δημοτικές εκλογές, γράφει η Αναστασία Τζίμου

Κρατάω στα χέρια μου την τελευταία έκδοση, φρέσκια, πρωινή από την παλαιοκομματικών  αντιλήψεων φυλλάδα «Δημότης» του απερχόμενου δημάρχου Δ. Καμπόσου. Δεν ξέρω καν γιατί κυκλοφορεί, δεν ξέρω καν  ποιον προσπαθεί να πείσει, με αυτό τον  περίεργο πολιτικό λόγο, όταν τα έργα θα έπρεπε να  μιλάνε από μόνα τους. Δεν θέτω καν το ερώτημα της χρηματοδότησής της, αν και μας αφορά όλους, αλλά ερωτήματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ποιότητα του πολιτικού λόγου και την ποιότητα της πολιτικής παρουσίας ενός Δημάρχου που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό την αρχαιότερη πόλη της χώρας, το Άργος. Στο προηγούμενο, είχα καταγράψει τους λόγους για τους οποίους η πόλη γίνεται περίγελος  και καταγράφεται με μελανά χρώματα σε διάφορες τουριστικές και μη ανταποκρίσεις. Ουδέποτε η πόλη είχε εκπροσωπηθεί και διοικηθεί με τέτοιο πολιτικό λαϊκισμό που παραπέμπει σε καταστάσεις και νοοτροπίες ολοκληρωτισμού, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις της αστικής υπανάπτυξης που βιώνει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών. Προσπάθησα ήδη με συγκεκριμένους δείκτες από τη σημαντική μελέτη της ΕΣΕΕ να αποδείξω την καθίζηση που υφίσταται ο οικονομικός πνεύμονας της πόλης, ο επιχειρηματικός της κόσμος, και θέλω να προσθέσω σήμερα μια ακόμη σημαντική διάσταση: την πολιτική και πολιτισμική.

Ερώτημα 1: Ποιος είναι ο εγγυητής της ανάπτυξης του Δήμου Άργους-Μυκηνών; Ο Δημ. Καμπόσος, γράφει η φυλλάδα του. Δεν εγγυάται μόνο την ανάπτυξη του Δήμου, αλλά και τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος, της Ν.Δ! Την πρώτη την εγγυάται με τα έργα του μιας και είναι ο … «Δήμαρχος των έργων». Τη δεύτερη την εγγυάται με την πανηγυρική επιστροφή του στο κόμμα με τα δικαιώματα και τα αξιώματα , όπως γράφει η φυλλάδα, που απορρέουν από την επιστροφή αυτή (σ. 6-7σε ένα τεύχος από τα πολλά). Βεβαίως, είναι πρόβλημα της Ν.Δ. αν θέλει να έχει στους κόλπους της τέτοιους πολιτικούς αστέρες!

Η ανάπτυξη του Δήμου όμως αφορά όλους τους πολίτες τους οποίους ο «Δήμαρχος των έργων» δεν  μπορεί να αποκλείει εν τοις πράγμασι με  τις πράξεις και τις αντιλήψεις του. «Ο Καμπόσος έχει πόρτες ανοιχτές στην Κυβέρνηση και προσωπικές φιλίες» γράφει στη φυλλάδα του για να πείσει,  τους δυσαρεστημένους πολίτες, πως τάχα μόνο αυτός μπορεί να έχει τα μέσα για να κάνει έργα! ΘΑ φτιάξει τον Ανάβαλο! ΘΑ φτιάξει πάρκο αναψυχής! ΘΑ φτιάξει εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων , αλλά να μας πει και τι θα πληρώνουμε. ! ΘΑ… ΘΑ ….ΘΑ….

Κάνουμε στείρα αντιπολίτευση; Όχι γιατί θεωρούμε πως οι πολίτες μπορούν να καταλάβουν πως τα λόγια ενός λαϊκιστή απερχόμενου Δημάρχου ξεπερνούν πια κάθε όριο σοβαρότητας επιβαρύνοντας με τις επιλογές του συνολικά την πόλη του Άργους.

Κάποιος αστειευόμενος θα μπορούσε να πει ότι ο Καμπόσος μας έβγαλε από τα σπήλαια και με την παιδεία που τον διακρίνει και την κουλτούρα που εισήγαγε μας ξεβλάχεψε, μας έκανε ανθρώπους! Πριν από αυτόν ήμασταν στα δέντρα ανεβασμένοι και τρώγαμε βελανίδια.

Ο «Ηγέτης» με τη διεθνή αναγνώριση πληρωμένη από τις τσέπες των δημοτών

https://www.lifo.gr/now/greece/o-dimarhos-argoys-mykinon-plirose-gia-brabeia-stis-kannes-shedon-9000eu-apo-dimosio

Δεν τα λέμε εμείς στην Πρωτοβουλία, έχουν φροντίσει  εδώ και καιρό να τα πουν  άλλοι   . 

Μήπως και αυτό είναι ψέμα;

Ερώτημα 2: Ποιος είναι ο Ηγέτης με πανελλαδικά αναγνωρίσιμη μορφή (φυλλάδα, σ.8 σε ένα τεύχος από τα πολλά). Φυσικά ο Δ. Καμπόσος! Αυτό είναι αλήθεια! Η φυσιογνωμία του κ. Καμπόσου και τα καμώματά του τείνουν να μετεξελιχθούν σε σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικό κάθε μεγαλομανούς μετριότητας  που ταυτίζει μια πόλη ή μια χώρα και τους πολίτες της με το πρόσωπό του; Δεν είναι αυτό ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού ολοκληρωτισμού που γεννά κάθε είδους σωτήρες, κατά την γνώμη τους; Διαβάστε, αν αντέχετε, τη φυλλάδα του και βρείτε κάποιο άλλο πρόσωπο που μιλάει εκτός από τον… Καμπόσο!  Είναι όμως λογικό καθώς πρόκειται για μοναδικό διεθνώς βραβευμένο Δήμαρχο με … έξοδα των δημοτών Του!

Για να μην ξεχνάμε ,γιατί κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!!

“Μπράβο Δημήτρη!” Το Άργος έγινε πράγματι γνωστό για την φτηνή ποιότητα των εκδηλώσεων, των αγαλμάτων και της παλαιοκομματικής φυλλάδας  που κάνουν το πανελλήνιο να χαμογελά. Το ζήτημα είναι αν οι πολίτες αυτού του τόπου θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κομπορρημοσύνη και τις ατυχείς επιλογές μιας πολιτικής παρουσίας που πηγαίνει το Άργος από το κακό στο χειρότερο. Εμείς εργαζόμαστε όχι απλά για να κάνουμε αντιπολίτευση στην πολιτική σου ασυναρτησία, αλλά για να δείξουμε και να πείσουμε τους δημότες πως χρειάζεται πράγματι μια…. αλλαγή πορείας με σοβαρό προγραμματισμό και όχι με έργα βιτρίνας, με υιοθέτηση πολιτικών αστικής ανάπτυξης και στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

 Οι Δημότες πρέπει να πάρουν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και να  πετάξουν, για μια τελευταία φορά, το «Δημότη»  στη χωματερή που δημιουργεί μια ακόμη εστία μόλυνσης στην πιο ιστορική πόλη της χώρας!

————————————————–

ΤΖΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μαλτέζου.