Αρχική Αργολίδα Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας σε τίτλους

Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας σε τίτλους

1. Σενάρια (;) για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα – Άφαντο χαρακτηρίζουν τον Γ. Ανδριανό
Φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο στην Αργολίδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μια πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα, από τις πρώτες σε πωλήσεις, σχολιάζει αρνητικά έναν βουλευτή μια μικρής Περιφέρειας όπως είναι η Αργολίδα χωρίς μάλιστα να κατέχει κάποια κυβερνητική θέση. Καλό είναι να θυμούνται μερικοί ότι ο τελικός κριτής είναι πάντα ο λαός που ψηφίζει.

2. Τον Ι. Μαντζούνη όρισε η Περιφέρεια στην επιτροπή παρακολούθησης για το έργο των Μυκηναϊκών Τάφων στην Ευαγγελίστρια
Τον Ι. Μαντζούνη φαίνεται πως εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δίνοντας του ρόλο μέλους στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης της Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο που αφορά την «Προστασία και ανάδειξη μυκηναϊκών τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

3. Προσωπικό στοίχημα του Π. Σκούφη οι φετινές εκδηλώσεις της ΚΕΔΑΜ
Προσωπικό στοίχημα αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Άργους Μυκηνών με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτη Σκούφη να έχει σηκώσει μανίκια για να μπορέσει να ευχαριστήσει με τις επιλογές του, τους Αργείτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

4. Ξεκίνησε η Ανάπλαση σε σημεία της παλιά πόλης στο Ναύπλιο
Ξεκίνησε μετά από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις το έργο της Ανάπλασης σε κεντρικές οδούς της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Το έργο αυτό πρόκειται για μια προσωπική νίκη του Δήμαρχου Δημήτρη Κωστούρου και προεκλογική δέσμευση. Τα λιγοστά παράπονα που ακούγονται για την απόφαση της έναρξης του έργου αυτήν την περίοδο θα εκλείψουν μόλις δουν το τελικό αποτέλεσμα να τους ανταμείβει.

5. Συνεχίζει να ενισχύει τα σχολεία του Δήμου του ο Τάσος Χρόνης
Συνεχίζει να ενισχύει τα σχολεία του ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ο οποίος το τελευταίο διάστημα ”εκμεταλλεύτηκε” το lock down και προχώρησε σε ”μπαράζ” έργων στα σχολεία του Δήμου του άλλοτε μικρότερα κι άλλοτε μεγαλύτερα βοηθώντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία μαθητών και καθηγητών.

6. Σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία της Μακαριστής Γερόντισσάς Μακαρίας στην Ι. Μ. Αγίας Μαρίνης
Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν πνευματικοί φίλοι και γνωστοί την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άργους. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στο μοναστήρι παρουσία αρκετού κόσμου.

7. Τ. Λάμπρου: Η λειτουργία του ΚΔΒΜ – Τα νέα προγράμματα
Ξεκινάει την λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Ερμιονίδας την λειτουργία του με νέα ενδιαφέροντα προγράμματα.

8. 18 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου φέτος το καλοκαίρι [το πρόγραμμα]
Ανακοινώθηκαν φέτος οι παραστάσεις που θα γίνουν στην Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

9. Τάσος Τόκας: Τα 10 ερωτήματα για την ΔΕΥΑΕΡ που παραμένουν αναπάντητα από τον Δήμο Ερμιονίδας
Αναπάντητα ερωτήματα έχει ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας Τάσος Τόκας σχετικά με την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ ο οποίος όπως αναφέρει δεν έχουν απαντηθεί από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα.

10. Βήμα ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου
Σε ένα σημαντικό βήμα προχώρησε ο Δήμος Ναυπλιέων αφού πλέον μετά την έγκριση της Β1 φάσης της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Γ. Π. Σ. Ναυπλίου μιας και απομένει μόνο η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που βρίσκεται ήδη υπό εκπόνηση.