Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Θετικός στη διεκδίκηση της ενωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου ο Τζαβάρας

Θετικός στη διεκδίκηση της ενωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου ο Τζαβάρας

Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας σε ερώτηση που του τέθηκε, σχετικά με το από ποια θέση θα συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία το προσεχές χρονικό διάστημα.

«Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τον δήμο Πύργου» τόνισε ο κ. Τζαβάρας που συμπλήρωσε όμως ότι «είμαι όμως υπό σκέψη για την περιφέρεια, αλλά δεν έχω ακόμη αποφασίσει».

Ο κ. Τζαβάρας άλλωστε δεν έχει κρύψει ποτέ τη θέλησή του να διεκδικήσει την διοίκηση της ενωμένης περιφέρειας Πελοποννήσου, που πρέπει να αντικαταστήσει άμεσα τις δύο νυν περιφέρειες, αυτές της Δυτικής Ελλάδας και φυσικά της Πελοποννήσου.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την συνέχεια της απάντησης που έδωσε όπου τονίζει ότι, «ανήκω σε ένα κόμμα που κινείται σε έντονη μεταρρυθμιστική τροχιά και δεν πρέπει να αφήσουμε έξω από τις πρωτοβουλίες μας τον εξορθολογισμό όσον αφορά την Περιφερειακή διακυβέρνηση.

Είναι ώριμος ο καιρός να ακυρώσουμε την παρά φύση διοικητική διαίρεση και πρώτη οφείλει η Πάτρα να αγωνιστεί για την ίδρυση της περιφέρειας Πελοποννήσου με πρωτεύουσα την ίδια».

Επίσης ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε ότι δεν βλέπει άμεσα βουλευτικές εκλογές και τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του διότι «το πολιτικό μας σύστημα λειτουργεί υπό συνθήκες πολιτικής και πνευματικής έκπτωσης».