Αρχική Συνεντεύξεις Αποκλειστική συνέντευξη από την Δήμητρα Κατσαφάδου. Ποια η σχέση της με το...

Αποκλειστική συνέντευξη από την Δήμητρα Κατσαφάδου. Ποια η σχέση της με το Ναύπλιο; Δύο τυχεροί-ες κερδίζουν δώρα αξίας 110€ από την LaVieEnRose

Είναι γυναίκα, αυτοδημιούργητη, επιχειρηματίας, επιστήμονας, έξυπνη, ξέρει καλά τα μυστικά της κοσμετολογίας και δεν είναι άλλη από την Δήμητρα Κατσαφάδου.

Ποια είναι όμως η Δήμητρα Κατσαφάδου;
Η Δήμητρα Κατσαφάδου είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Χημείας, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο τμήμα της Ανόργανης Χημείας του ΕΚΠΑ, με τίτλο «Οργανική και Ανόργανη σύνθεση Καλλυντικών». Ίδρυσε την ελληνική εταιρεία “LaVieEnRose”, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φυσικών καλλυντικών κρεμών.

“Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Χημικό της Αθήνας, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των χημικών στοιχείων από μια άλλη οπτική, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η «χημεία είναι η ψυχολογία της ύλης». Διάφορα σωματίδια αρέσκονταν να ενώνονται με κάποια ενώ με άλλα καθόλου! Υπήρχε μια ερωτική έλξη ανάλογα με τους δεσμούς (ομοιοπολικοί – ετεροπολικοί κ.α.). Η παραπάνω παρατήρηση, σε συνδυασμό με τη βασική αρχή της κβαντομηχανικής – της θεωρίας του Αϊνστάιν: «Όλα, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού σύμπαντος, είναι πλάνες.

Η μόνη πραγματικότητα είναι ο νους του παρατηρητή!», την ώθησαν στο να αναπτύξει μια δική της χημεία, η οποία υπακούει άριστα στη δημιουργία πλούσιων κρεμών και καλλυντικών, γενικότερα.

Η έμπνευση της,  για το όνομα “LaVieEnRose” προήλθε μέσα από τη διαρκή πάλη των υλικών, αφού το τριαντάφυλλο έχει διττή έννοια και «η ζωή σαν τριαντάφυλλο» το αποδεικνύει περίτρανα!”

Μπορούμε να μιλάμε στον ενικό ;

Βεβαίως !

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες την πρόσκληση μου, για μια συνέντευξη στο Argolida 24. Είσαι μια επιχειρηματίας που δίνεις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, το βλέπουμε και στην επιλογή των συνεργατών σου. Εσένα σου δόθηκαν ευκαιρίες εύκολα ή βρήκες ‘’κλειστές πόρτες’’ στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

Αρχικά εγώ θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Να σου πως ξεκινάει η ιστορία μου. Προέρχομαι από οικογένεια γιατρών με καταγωγή από Μάνη και Κρήτη. Ως μαθήτρια,  ήμουν άριστη. Δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στο Χημικό, γεγονός που δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά μου.  Για εκείνους ο στόχος ήταν ένας, να περάσω στην Ιατρική Σχολή. Οτιδήποτε άλλο θεωρούνταν, όπως και έγινε, αποτυχία. Το μόνο που άκουγα ήταν:  «Χημικός πέρασες δεν έγινε και κάτι» ! Έπρεπε λοιπόν να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Το Χημικό είναι δύσκολη σχολή με πολλά εργαστήρια και μαθήματα. Γι’ αυτό το λόγο δυσκολεύτηκα πολύ να την τελειώσω τόσο αυτή όσο και το master στη συνέχεια. Όταν δεν υπάρχει η στήριξη από το οικογενειακό αλλά και από το φιλικό περιβάλλον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Μόλις τελείωσα και το μεταπτυχιακό απασχολήθηκα για 7 χρόνια σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία. Εργάστηκα στις πωλήσεις κατακτώντας για πολλά χρόνια την πρώτη θέση.

Παρόλα αυτά τα τρία τελευταία χρόνια που εργαζόμουνστην εταιρεία αυτή, ένιωθα ότι ήθελα κάτι άλλο να ακολουθήσω, ότι ήμουνα φτιαγμένη για κάτι διαφορετικό.

Αποφάσισα λοιπόν να παραιτηθώ. Θυμάμαι να είμαι στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας έξω από την  εταιρεία,  χωρίς αυτοκίνητο χωρίς κινητό και να νιώθω να είμαι στο απόλυτο  μηδέν.

Η αντίδραση από την οικογένειά μου ήταν η εξής: «Είσαι τρελή; Τι είναι αυτό που έκανες; Είχες μια σταθερή δουλειά. Αυτοκτόνησες! »

Εγώ όμως είχα πάρει την απόφασή μου:  χωρίς καμία υποστήριξη να κάνω κάτι δικό μου, με τα χέρια μου. Το εγχείρημα λοιπόν το ξεκινώ από τις πλαγιές του Ταϋγέτου, όπου μαζεύω πολύτιμα βότανα για να τα επεξεργαστώ στην κουζίνα του σπιτιού μου. Έφτιαχνα τις κρέμες μου στην κατσαρόλα και δεν είχα καμία επαφή με την οικογένειά μου, ήμουν «το μαύρο πρόβατο».

Βλέπουμε συχνά στις συνεντεύξεις σου αλλά και στα liveπου κάνεις στα social media ότι διακρίνεσαι για τον αυθορμητισμό σου. Συνήθως οι επιχειρηματίες επιλέγουν έναν ‘‘καθωσπρεπισμό’’ θα τολμήσω να πω,  που όμως δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα τους. Σου έχει στοιχήσει αυτό επιχειρηματικά;

Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε εξαρχής ήταν η αμφίδρομη αγάπη του κόσμου. Μέσα από τα lives στο Facebook και αργότερα στο Instagram γίναμε όλοι μαζί μια οικογένεια. Το λέω και το εννοώ ότι κάποιες κυρίες που ξεκίνησαν ως πελάτισσες τώρα είναι για μένα μια δεύτερη οικογένεια. Έχουμε μοιραστεί μαζί δύσκολες καταστάσεις, έχουμε προβληματιστεί αλλά έχουμε γελάσει και πολύ. Ο αυθορμητισμός μου είναι ένα στοιχείο που βοήθησε στην εδραίωση αυτής της σχέσης και γι’ αυτό το λόγο δεν τον θεωρώ κάτι αρνητικό.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, η LaVieEnRose πέτυχε τους στόχους της, ήταν μια καλή χρονιά για την Εταιρεία;

Όλη αυτή την περίοδο που ο κόσμος μένει στο σπίτι του κάνω πολλά  lives. Η αλήθεια είναι ότι αυτό βοηθάει τόσο την δική μου ψυχολογία όσο και του κόσμου που με παρακολουθεί. Πρέπει λοιπόν να σας πω ότι τις ημέρες της πανδημίας η LaVieEnRose  κινήθηκε ανοδικά, αυξάνοντας τις πωλήσεις της.

 Βλέπω συχνά ότι μιλάς για τα προϊόντα σου με αγάπη με στοργή αλλά και περηφάνια. Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά ποιο θα μου ξεχώριζες ανάμεσα στα υπόλοιπα και γιατί ;

Τα προϊόντα μου είναι τα «παιδιά» μου. Γι’ αυτό δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά. Κατά τη δημιουργία τους βάζω όλη μου την αγάπη και τον εσωτερικό ψυχισμό μου. Παντρεύω τις πιο ακριβές πρώτες ύλες, όπως διαμάντι, πλατίνα, φύλλα χρυσού 24 καρατίων, υαλουρονικό με τους θησαυρούς της μάνας γης: extra παρθένο ελαιόλαδο, πραγματικό βασιλικό πολτό χωρίς να «υπολογίζω» το κόστος τους. Αυτός ήταν και ο λόγος, που μας οδήγησε στο πρώτο βραβείο στην διοργάνωση PrixdeBeaute 2020 αλλά και σε διοργάνωση που  έγινε στο Ζάππειο και μας απονεμήθηκε διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κρέμα μας GoldKombucha πήρε βραβείο εφευρέτη – έχουμε πατέντα για 20 χρόνια – που καμία εταιρεία δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να αντιγράψει.

Αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι μόνο η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων σου, που γνωρίζω από προσωπικές μαρτυρίες που έχω αλλά και από τις συσκευασίες οι οποίες θα ‘λεγα ότι είναι ιδιαίτερες ! Είναι προσωπική σου επιλογή το ”περιτύλιγμα” των προϊόντων ; Είμαι σίγουρος δηλαδή, ότι αν βάλει κάποιος τα προϊόντα σου σε ένα ράφι με άλλες εταιρείες καλλυντικών σίγουρα θα ξεχωρίσει της LaVieEnRose, λάμψη, χρώματα, πολυτέλεια.

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι με τον κόσμο έχω έρωτα. Γι’ αυτό πολλοί πρώτα προτιμούν τα προϊόντα μας για μένα.  Όταν όμως παίρνουν τα προϊόντα και διαπιστώνουν την ποιότητά τους εθίζονται και με τα προϊόντα.  Και σε αυτό βοηθούν και οι συσκευασίες τους που ακολουθούν τα πιο μοντέρνα διεθνή πρότυπα. Η επιλογή τους γίνεται από μένα και την αδελφή μου – που είναι αρχιτέκτονας – και έχει μια πιο καλλιτεχνική ματιά.

Παράλληλα με την αγάπη σου για την δουλειά, βλέπουμε ότι αγαπάς και πολύ τα ζώα;
Τα προϊόντα της La vie en Rose δοκιμάζονται σε ζώα;

Αυστηρά όχι.

Τα ζώα έχουν τόσο αγνές ψυχές και προσφέρουν απλόχερα ανιδιοτελή αγάπη. Έχω την τύχη να μπορώ να φιλοξενήσω πολλά σκυλάκια στο σπίτι μου που μου δίνουν κουράγιο και θάρρος να συνεχίσω το δύσκολο αγώνα. Με το που μπαίνω σπίτι αποφορτίζομαι από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας με ένα μόνο βλέμμα τους, με μία μόνο αγκαλιά τους.

Μια φράση σου που σε έχει κάνει viral είναι αυτό που λες «εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης», θες να μας το εξηγήσεις λίγο;

Η φράση αυτή βγήκε από το συνδυασμό της ψυχοσύνθεσής μου με τη χημεία που σπούδασα. Για μένα ο στόχος δεν ήταν, και ακόμα δεν είναι, να αποκτήσω στείρα γνώση αλλά να εμβαθύνω στη χημεία των συστατικών. Μελετώ τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές των συστατικών που πρόκειται να χρησιμοποιήσω πριν προχωρήσω στην ανάμειξή τους. Όπως έχω πει πολλές φορές: «Κάποια αρέσκονται να ενώνονται μεταξύ τους ενώ κάποια άλλα όχι». Αυτή είναι η μαγεία της φύσης που συναντά τη ψυχολογία της ύλης.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί και οι επαγγελματικοί στόχοι για το 2021, θα δούμε νέα προϊόντα, θα μοιραστείς μαζί μας κάποιο από τα μυστικά σου ;

Το μόνο που θα σας πω είναι ότι έρχονται πολλά πρωτοπόρα και καινοτόμα προϊόντα. Ο μόνος και διαρκής στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας.

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχεις αναπτύξει ένα δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, μεταξύ αυτών έχεις επιλέξει και το Ναύπλιο με το οποίο σε συνδέουν και κάποιοι δεσμοί λένε οι πληροφορίες μου. Πες μας γι αυτό.

Η καταγωγή του πατέρα μου – που είναι η μεγάλη μου αδυναμία – είναι από το Ναύπλιο. Γι’ αυτό το λόγο έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην ιστορική αυτή πόλη. Το κατάστημά μας στο Ναύπλιο, στην οδό Πλαπούτα 13,  ήταν ένας από τους πρώτους στόχους της εταιρείας – που ευτυχώς επιτεύχθηκε γρήγορα.

Τέλος εκτός από το υποκατάστημα στο Ναύπλιο που μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα  της LaVieEnRose;

Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε 20 καταστήματα που λειτουργούν στον Πειραιά, Περιστέρι, Αγία Παρασκευή (Εργαστήριο και ExclusiveStore), Χαλάνδρι, Κηφισιά, Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια Ημαθίας,  Γλυφάδα, Χαλκίδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Ηράκλειο Κρήτης, Κύπρο, Πικέρμι, Κομοτηνή και Ναύπλιο και απασχολούμε 120 εργαζόμενους. Επιπλέον, διαθέτουμε κατάστημα στην Λευκωσία της Κύπρου και στόχος μας είναι να επεκταθούμε με φυσικά καταστήματα στην Ευρώπη.

Σε ευχαριστώ πολύ !

Και εγώ σε ευχαριστώ.

Και επειδή η Δήμητρα Κατσαφάδου ”δεν πάει πουθενά” χωρίς δώρο, δίνει την δυνατότητα σε 2 τυχερούς αναγνώστες – αναγνώστριες του Argolida24 να κερδίσουν τα κάτωθι προϊόντα αξίας 110€

Όροι συμμετοχής:
Για να συμμετάσχει κάποιος στην κλήρωση πρέπει:
1. Να κοινοποιήσει την συνέντευξη της Δήμητρας Κατσαφάδου στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook από την σελίδα μας (όπου θα βρίσκεται στην κορυφή έως την λήξη της κλήρωσης) το LINK της σελίδας
2. Να πατήσει Like στην ανάρτηση του άρθρου.
3. Να πατήσει Like στην σελίδα του Argolida24.

Η κλήρωση θα λήξει την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00πμ (μετά την λήξη, καμία συμμετοχή ΔΕΝ θα γίνει δεκτή.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα (14/03/2021) στη σελίδα του Argolida 24 στο Facebook και στο Instagram.

*Τα προϊόντα θα σταλούν με έξοδα του site εντός Ελλάδος.

Καλή επιτυχία !