Αρχική Πολιτισμός Όλοι οι φίλοι παρόντες στην παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Ν. Μουσταΐρα

Όλοι οι φίλοι παρόντες στην παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Ν. Μουσταΐρα

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, που δημιούργησε η παρουσία πολλών φίλων τού Αργείου  Ιστορικού ερευνητή και Λογοτέχνη Γιώργου Ν. Μουσταΐρα έγινε η παρουσίαση των βιβλίων του «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας» και «Σκόρπια φύλλα καρδιάς» (ποίηση), στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Με εμπεριστατωμένες ομιλίες αναφέρθηκαν στις «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας» ο Κώστας Δανούσης, Ιστορικός ερευνητής και ο Γιώργος Γιαννούσης, Πρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού, Ιστορικός ερευνητής
Ακολούθησε η εκτέλεση τεσσάρων λαϊκών τραγουδιών από το μουσικό σχήμα «Κάτι Παίζει» (Θεόφιλος Μετασίδης, Νίκος Πρίγκουρης & Γιώργος Μουσταΐρας), πάνω σε ποίηση του Γιώργου Μουσταΐρα, μελοποιημένων από τον Θεόφιλο Μετασίδη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κ. Σχοινοχωρίτης, με την ιδιότητα του ποιητή, με ιδιαίτερα θερμά λόγια, παρουσίασε στη συνέχεια την ποιητική συλλογή «Σκόρπια φύλλα καρδιάς». Τρία ποιήματα από τη συλλογή απέδωσε εξαιρετικά η Βασιλική Πιπέρου – Λάμπα, μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης.
Την όμορφη βραδιά έκλεισε το μουσικό σχήμα «Κάτι Παίζει», με το τραγούδι «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε», που η εκτέλεσή του από τον Γιώργο Μουσταΐρα έχει 8 εκατομμύρια προβολές (!) στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να τονισθεί ο σημαντικός ρόλος που έπαιξε, στην άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης, ο εξαιρετικός ήχος, που επιμελήθηκε ο Κώστας Τεγόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Δήμα – Πετροπούλου, ο Πρόεδρος της ΑΡΓΩ Α.Ε. Γιάννης Νώτης, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης Πίνκα Νάντη – Ταρατόρη, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» Θεοδόσης Σπαντιδέας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας Γιώργος Κόνδης. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους τούς συγχωριανούς τους Γιώργο Μουσταΐρα και Κώστα Δανούση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δαλαμανάρας και ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαλαμανάρας και ο Κώστας Σκουλής, Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαλαμανάρας.