Αρχική Πολιτισμός Το μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα ”Η κραυγή της σιωπής” παρουσιάζεται στη Νέα...

Το μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα ”Η κραυγή της σιωπής” παρουσιάζεται στη Νέα Κίο

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του ∆ήμου Άργους- Μυκηνών, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργάνωνει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου. Θα παρουσιασθεί το ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα “Η κραυγή της σιωπής”, από τον ίδιο τον συγγραφέα. Ο Σπύρος Τζόκας είναι ακαδημαϊκός και έχει διατελέσει ∆ήμαρχος Καισαριανής.

Το έργο αναφέρεται στη ζωή και προσφορά της οικογένειας Μιχάλη και Όλγας Κοντούλη από τα Βουρλά της Ερυθραίας, που εγκαταστάθηκαν στην Κοκκινιά, και του γιού τους Σπύρου Κοντούλη, ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος, που μεσουράνησε στην Ελλάδα στην εποχή του Μεσοπολέμου και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση. Στη συνέχεια θα παρουσιασθεί μουσικοθεατρική παράσταση (θεατρικό αναλόγιο), βασισμένη σε τμήματα του βιβλίου, δραματοποιημένα από τη σκηνοθέτη Αγγελική Κασόλα.

Παίζουν οι μουσικοί Βασίλης Καλαγκιάς, Μιχάλης Τετώρος & Μάριος Καραχάλιος. Χορεύουν μέλη της χορευτικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου.

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ∆ημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου, με τη συνδρομή της ΚΕ∆ΑΜ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.