Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Ανάγκη για μια σύγχρονη, διαφορετική πολιτιστική ατζέντα, γράφει ο Γιώργος Κορομίχης

Ανάγκη για μια σύγχρονη, διαφορετική πολιτιστική ατζέντα, γράφει ο Γιώργος Κορομίχης

Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τον πολιτιστικό τουρισμό.

Ένα πολιτιστικό προϊόν, μια δράση, μια εκδήλωση, ένα φεστιβάλ θα πρέπει αναμφίβολα να έχουν και σαφείς στόχους, θα πρέπει να εντάσσονται σε μία γενικότερη στρατηγική, θα πρέπει πάντα να προβάλεται η ιδιαιτερότητα, η ξεχωριστή ταυτότητα του περιβάλλοντος, όπως και τα μονάκριβα προϊόντα του τόπου, οι χαρισματικοί άνθρωποι, οι μοναδικές υπηρεσίες, ενώ πρέπει να είναι παράλληλα πάντοτε ανοιχτό σε νέες ιδέες, σε εναλλακτικούς πολιτιστικούς τρόπους, σε μία έντονη διάδραση με την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Ιδανικά θα πρέπει να είναι θα λέγαμε και “κοσμοπολίτικο”, δηλαδή εξωστρεφές, απόλυτα επισκέψιμο από φορείς πολιτισμού από ταγούς, από καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Ένα τέτοιο πολιτιστικό προϊόν είναι το φεστιβάλ που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Φίχτυ και θέλω να συγχαρώ προσωπικά την κυρία Ελένη Τσετσέκου η οποία το δημιούργησε, το στηρίζει, το πιστεύει και αφήνει ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτιστική αναδημιουργία μιας περιοχής.

Θεωρώ ότι ο δήμος μας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια αλλά και να επηρεαστεί απόλυτα από αυτήν, σχεδιάζοντας τα πολιτιστικά -τουριστικά προϊόντα του.

 Μία επίσης άξια πολλών συγχαρητηρίων προσπάθεια που λαμβάνει χώρα στο Φίχτυ είναι αυτή που γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σάμυνθος». Ο Τάσος Αθανασόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προβάλλουν  τον τόπο μας μέσα από υψηλού επιπέδου και αισθητικής δράσεις πολιτισμού, που φέρνουν πολλούς επισκέπτες στην περιοχή μας. 

Όλες οι  παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πρέπει πάντα να εντάσσονται σε έναν κεντρικό στόχο, στο πώς θα εκμεταλλευτούμε τις άπειρες δυνατότητες μας και θα αναπτυχθούμε πολυεπίπεδα, όχι μόνο πως θα διασκεδάσουμε τον λαό.

Στο φεστιβάλ αυτό, που το επικεντρο του είναι το αγαπημένο μου χωριό, όπου και κατάγεται η οικογένεια της μητέρας μου το Φίχτυ του Δήμου Άργους Μυκηνών, γνώση πολιτισμός, παράδοση κοσμοπολιτισμός, αρχαιολογική κληρονομιά, σύγχρονη τέχνη, διασκέδαση αλλά και υψηλή ψυχαγωγία ενώνονται καταπληκτικά, δίνοντας προστιθέμενες αξίες στον τόπο μας αλλά και στον δημότη μας.

Γιατί όχι ανάλογα φεστιβάλ και στον υπόλοιπο Δήμο μας;

Κορομίχης Γιώργος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους – Μυκηνών
με την ”ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ