Αρχική Επικαιρότητα Φοιτητές από την «πίσω πόρτα» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ;

Φοιτητές από την «πίσω πόρτα» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ;

Το τελευταίο καιρό συμβαίνουν διάφορα και σε πολλές κατευθύνσεις σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια και στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο.
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση όμως μερικοί βρίσκουν την ευκαιρία να επωφεληθούν ή για να μην είμαι απόλυτος στάθηκαν πιο τυχεροί και κατάλαβαν τα διοικητικά και νομοθετικά κενά και εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να γίνουν φοιτητές από την «πίσω πόρτα».

Εδώ και κάποιους μήνες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στα τμήματα που προήλθαν από τα πρώην ΤΕΙ έρχονται σιγά-σιγά και μεθοδικά μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία και ζητούν με αίτησή τους από τα τμήματα να ξαναγραφτούν ! Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν εισαχθεί στο τριετές ΤΕΙ Καλαμάτας πχ ή ΤΕΙ Πάτρας τη δεκαετία του 1990 και εκτός της αυτόματης εισαγωγής και εγγραφής τους στα τμήματα αυτά δεν εμφανίστηκαν ποτέ δεν παρουσιάστηκαν ποτέ δεν διδάχθηκαν και δεν δήλωσαν ποτέ και κανένα μάθημα.
Από το 1995 και μετά κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και πολλοί νόμοι και προσπάθεια για να γίνουν τετραετή τμήματα μέρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης το 2011 και τμήματα των Πανεπιστημίων το 2019.
Τώρα έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και παρά το νόμο διεκδικούν την εγγραφή τους από τα τμήματα χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις με μεμονωμένες αιτήσεις.

Μαθαίνω μάλιστα ότι έγινε και καταγγελία στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κατσή όπου γίνεται λόγος μέχρι και για ρουσφέτια πάνω σε αυτό το θέμα. Τα αντανακλαστικά του όμως λειτούργησαν τάχιστα λένε οι ίδιες πηγές και κοιτάει ο ίδιος το θέμα προσωπικά.

Εμείς παρακολουθούμε το ζήτημα στενά και περιμένουμε εξελίξεις !