Αρχική Εκκλησιαστικά Το Ναύπλιο τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Αναστάσιο

Το Ναύπλιο τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Αναστάσιο [φωτογραφίες]

Με θρησκευτική λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα 1η Φεβρουαρίου η μνήμη του Αγίου Αναστασίου του εκ Ναυπλίου, προστάτη και Πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε τρισαρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, παρουσία και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ιερείς της Μητροπόλεως.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αναστασίου στην πόλη του Ναυπλίου με τελικό προορισμό τον παλαιό ιστορικό ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, εκεί που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος το 1655 από τους Τούρκους.

Στην λειτουργία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Βουλευτές του νομού Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Αναστάσιος Γανώσης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Σμυρναίου – Αναστασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Πέζος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, η γραμματέας της ΕΠΣ Αργολίδας Έλενα Πανοβράκου, o Συντονιστής Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. Πελοποννήσου Γιώργος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτης Ζαχαριάς, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή Κασνακτζόγλου κα.