Αρχική Επικαιρότητα Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλίεων με φορείς για τον χειμώνα...

Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλίεων με φορείς για τον χειμώνα – Τι συζητήθηκε

Συντονιστικό συμβούλιο είχε σήμερα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέω με επικεφαλή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Στο συμβούλιο συμμετείχαν υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων καθώς και εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, του λιμεναρχείου και της αστυνομίας.

Ο κ. Γαβρήλος στην συζήτηση θέλησε να επισημάνει την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν αυτό το καλοκαίρι στα όρια του Δήμου ενώ συζητήθηκε εκτενώς η συνεργασία των φορέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την ΔΕΥΑΝ, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί των φρεατίων στα όρια του Δήμου και εντός του Σεπτεμβρίου θα εντατικοποιηθούν οι καθαρισμοί. Ενημέρωσε τους φορείς για την δυναμική του Δήμου σε προσωπικό, εργαλεία και οχήματα όταν παραστεί ανάγκη. Ενώ αναφέρθηκε και σε ένα μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα αφορά τον υπόγειο καθαρισμό της πλακοσκεπής του αγωγού από την περιοχή του στρατοπέδου μέχρι και την Ενδεκάτη από φερτά υλικά έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν ακόμα περισσότερα τα φρεάτια της περιοχής. Τέλος, ο ίδιος, έχει έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια και έχει ζητήσει εγγράφως την καθαριότητα όλων των ρεμάτων του Δήμου ενώ στο τέλος ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση απ’ όλους τους φορείς !

Πυροσβεστική

Από πλευράς της πυροσβεστικής τονίσθηκε η σημασία του καθαρισμού των φρεατίων καθώς και των ρεμάτων ενώ ανάφερε πως η δυναμική της Υπηρεσίας είναι 8 άρτια εξοπλισμένα συνεργεία ενώ σε διάστημα μίας ώρα μπορούν να προστεθούν ακόμα 20 με την βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους καθώς και των πυροσβεστικών κλιμακίων Τροιζήνας και Κρανιδίου

Αστυνομία – Λιμεναρχείο

Από πλευράς αστυνομίας και λιμεναρχείου τονίσθηκε η συμβολή των υπηρεσιών για κλείσιμο των δρόμων και των ρεμάτων από την διέλευση πεζών και οχημάτων όταν αυτό απαιτηθεί ενώ αναφέρθηκε και η δυναμική των υπηρεσιών σε οχήματα 4Χ5 και αγροτικών.