Αρχική Επικαιρότητα Συνάντηση Παναγιωτοπούλου με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Άλκηστη Παπαδημιτρίου

Συνάντηση Παναγιωτοπούλου με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Άλκηστη Παπαδημιτρίου

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Αργολίδας, κα Άλκηστη Παπαδημητρίου. Η Αργολίδα είναι γεμάτη μνημεία και αρχαιολογικούς θησαυρούς που χρειάζονται προσοχή και φροντίδα και όλα αυτά δεν χωρούν σε μια μόνο συνάντηση. Έτσι αυτή η συζήτηση εστιάστηκε στους δυο μεγάλους δήμους , Άργους και Ναυπλίου. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δώσει ιδιαίτερη ώθηση στα Αρχαιολογικά και Πολιτιστικά έργα σε όλη τη χώρα και στην Αργολίδα.

Τα έργα αυτά είναι όμως σύνθετα και δύσκολα και η συζήτηση πάνω σε αυτά είναι απαραίτητη και συνεχής .Τα θέματα προς συζήτηση πολλά , τα έργα που υλοποιούνται πολλά, τα έργα στα οποία είχε αποφασιστική συμβολή η Εφορεία Αρχαιοτήτων πολλά , αλλά και οι δυσκολίες , οι ανατροπές και τα εμπόδια πολλά .Από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους και το Μπούρτζι , μέχρι τον Αη -Γιάννη Άργους και το κτίριο του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας και την υλοποίηση του έργου προστασίας και ανάδειξης των εκεί Μυκηναϊκών Τάφων .H εμπειρία που έχει σωρεύσει η κα Παπαδημητρίου από την πολυετή της θητεία σε αυτή τη σημαντική για την Αργολίδα θέση είναι τεράστια , και για αυτό με ενδιέφερε επίσης πολύ η άποψή της για τα έργα που οραματίζομαι και επιδιώκω να μπουν στον σχεδιασμό .

Η συζήτηση μαζί της είναι πάντοτε μεστή , χρήσιμη και πολύ ενδιαφέρουσα. Θα το επαναλάβουμε, δήλωσε η κ. Παναγιωτοπούλου.