Αρχική Επικαιρότητα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου – Τα αιτήματα τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου – Τα αιτήματα τους [φωτογραφίες]

Παρουσία ελάχιστου προσωπικού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου. Την συγκέντρωση στήριξαν με την παρουσία τους αλλά και με δηλώσεις συμπαράστασης η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) Ναυπλίου καθώς και σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Τα αιτήματα του Σωματείου των Εργαζομένων

 ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ: Υπηρετούν μόνο 2 παθολόγοι με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν με ‘’εντέλλεσθε’’ 10 -15 εφημερίες / μήνα !!! Επιπλέον χρειάζεται ενίσχυση σε μέσα πχ προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον COVID-19.

· ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ: Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος σε Ναύπλιο και Άργος!!! Η μόνη παιδίατρος (στο νοσοκομείο Ναυπλίου) αυτή την στιγμή είναι άρρωστη. Φυσικά και να μην ήταν έτσι, θα ήταν ένας μόνο γιατρός και για τα δύο νοσοκομεία!!!

· MΕΘ: Η Αργολίδα είναι ο μοναδικός ίσως νομός της χώρας που δεν διαθέτει ούτε 1 κρεβάτι ΜΕΘ, ενώ ούτε και η ΜΑΦ στο νοσοκομείο μας λειτουργεί ως τέτοια!!! Σοβαρότατη είναι και η έλλειψη αναπνευστήρων.

· ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ: Υπάρχει σοβαρή έλλειψη μαιών και επίσης άθλια κατάσταση ιδιαίτερα στις τουαλέτες των επιτόκων!

· Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για τους ασθενείς με COVID που να περιμένουν ώσπου να βγουν οι εξετάσεις τους – περιμένουν έξω, στο κρύο ή την βροχή ή παραμένουν στα αυτοκίνητα τους!!!

· Οι καθαρίστριες στην πρωινή βάρδια είναι μόνο 2, με αποτέλεσμα η μια να καλύπτει τα χειρουργεία και η άλλη ολόκληρο το νοσοκομείο – προφανώς επηρεάζοντας τις συνθήκες υγιεινής!

· Ενίσχυση χρειάζεται και τα ΤΑΚΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΤΕΠ που λειτουργούν παράλληλα τα πρωινά ανακυκλώνοντας το ίδιο προσωπικό.

· Ταυτόχρονα είναι αρκετές οι περιπτώσεις, επικουρικών ιδίως εργαζομένων, που έχουν μετακινηθεί εκτός νομού με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα στελέχωσης του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

· Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας

· Ανάκληση της απόφασης για περικοπή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων

· Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς αποκλεισμούς

· Καμία περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος. Επέκταση του σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα ΒΑΕ

· Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία προσωπικού από το κράτος

· Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.

· Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

· Ειδικά για το νοσοκομείο μας χρειάζεται η άμεση επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων, καθώς δημιουργούν απαράδεκτες ή/και επικίνδυνες καταστάσεις, καθημερινά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, φορείς, συλλόγους, δήμους κλπ να πάρουν θέση για το σοβαρότατο ζήτημα της υγείας, γιατί είναι κάτι που μας αφορά όλους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΒΕΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΑΖΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ