Αρχική Επικαιρότητα Παιδικοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Παιδικοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζει  ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο υπάγονται οι παιδικοί σταθμοί ανέφερε:

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διευκρινίζεται ότι παραμένουν κλειστοί επειδή εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.
Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

Στο ενδεχόμενο αυτό είχε αναφερθεί και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζοντας ότι δεν αναμένεται να ανοίξουν «αυτή τη στιγμή» οι παιδικοί σταθμοί καθώς κυβέρνηση και ειδικοί αναμένουν να αξιολογήσουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που έχουν ήδη ανοίξει.

Σημειώνεται ότι ήδη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών στην οποία συμμετέχει και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα ζητήσει από την Επιτροπή να εξετάσει το θέμα και να εισηγηθεί την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους, μετά τις 15 Μαΐου οπότε και αναμένεται να ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και η κατάργηση των SMS.