Αρχική Επικαιρότητα Ο Α. Σαμαράς στην κηδεία τους τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου – Αιχμές κατά...

Ο Α. Σαμαράς στην κηδεία τους τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου – Αιχμές κατά της Κυβέρνησης για την μη απόδοση τιμών αρχηγού κράτους

Ο Μεσσήνιος πολιτικός θα είναι μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θα βρεθούν στην κηδεία, από τις 10:15 το πρωί στο παρέκκλιση της Μητρόπολης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο κ. Σαμαράς είχε σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους στον τέως βασιλιά, λέγοντας πως «μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να σβήνουν φωτογραφίες και σελίδες ολόκληρες».

Στην κηδεία θα βρεθούν και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

H ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού