Αρχική Εκκλησιαστικά Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός στην Ευαγγελίστρια – Αύριο η πανηγυρική θεία λειτουργία

Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός στην Ευαγγελίστρια – Αύριο η πανηγυρική θεία λειτουργία [φωτογραφίες]

Με λαμπρότητα τιμάται σήμερα και αύριο η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πρόκειται για θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία.

Στο Ναύπλιο πανηγυρίζει με την δέουσα επισημότητα ο Ιερός Ναός που δεσπόζει στους πρόποδες του Παλαμηδίου.

Σήμερα, παραμονή της γιορτής τελέσθηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Στο τέλος ακολούθησε και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με τους πιστούς να ακολουθούν με ευλάβεια την πομπή.

Τον εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς. Ο Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Γιάννης Μπούνος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Σμυρναίου – Αναστασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΠΣΑ Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, η Έλενα Πανοβράκου Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Δ.Ε.Ε.Π. Αργολίδας – Ν. Δημοκρατίας, ο Δικηγόρος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος κα.

Ανήμερα της εορτής (αύριο) στις 7πμ θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αργολίδας.