Αρχική Επικαιρότητα Είναι καρκίνος ηλίθιε..

Είναι καρκίνος ηλίθιε..

Επ’ αφορμή ενός δελτίου τύπου που διάβασα σήμερα και μάλιστα από οργανισμό που έχει άμεση σχέση με την υγεία αναφερόταν στο θάνατο ενός υπαλλήλου του οργανισμού από την ”επάρατη νόσο” όπως έγραφε χαρακτηριστικά.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Ο καρκίνος (έτσι ονομάζεται) είναι μια σοβαρή ασθένεια απειλητική για την ζωή μας πολλές φορές, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι «επάρατη νόσος». Το γεγονός ότι πολλές φορές τα ΜΜΕ αλλά ακόμα χειρότερα και άνθρωποι της υγείας αναφέρονται στην ασθένεια ως επάρατη ενισχύει το ταμπού για τη νόσο και δεν υποστηρίζει στην απομυθοποίησή της.

Πάντα ήμουν της άποψης ότι οι μύθοι, η άγνοια και οι προκαταλήψεις πρέπει να αντικατασταθούν με έγκυρη γνώση. Καμία ασθένεια δεν είναι επάρατη.

Ο φόβος μας για την νόσο του καρκίνου, δεν θα ξεπεραστεί χρησιμοποιώντας διαφόρους λεκτικούς χαρακτηρισμούς, όπως επάρατη νόσος, παλιαρρώστια ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο αντί της κανονικής ονομασίας της ασθένειας. Ο φόβος αντιμετωπίζεται με την υπεύθυνη ενημέρωση για τις μεθόδους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου, καθώς και με την υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών υγείας.

Δώστε την ευκαιρία στους συνανθρώπους μας να μιλάνε χωρίς φόβο και χωρίς προκατάληψη για τον καρκίνο.

Μην αφαιρείτε την ελπίδα!

Μη φοβάστε τη λέξη!

Για όλους αυτούς που πάλεψαν ή παλεύουν με τον καρκίνο !

Π.Τ