Αρχική Επικαιρότητα Έρχεται αύξηση του κομίστρου στα ταξί μετά την πανδημία

Έρχεται αύξηση του κομίστρου στα ταξί μετά την πανδημία

Την αύξηση του κομίστρου στα ταξί δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση της πανδημίας.

Στην συνάντηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί με τον κ. Παπαδόπουλο συζητήθηκαν τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα το αίτημα για άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η διεύρυνση της δυνατότητας για επταθέσια και εννιαθέσια ταξί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας,  η άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ και ο έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ που πουλούν διαδρομές φθηνότερα από τις προκαθορισμένες τιμές.

Η Ομοσπονδία ζήτησε επίσης την αύξηση κομίστρου, αίτημα το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δίκαιο δεσμευόμενος ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση.

Για τα επταθέσια και εννιαθέσια δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας, ενώ για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις και διαφημιστικά μηνύματα ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ενισχυμένη επιδότηση που θα φτάνει μέχρι τα 22.500 ευρώ ανά αιτούντα για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος ταξί με ηλεκτροκίνητο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας είπε ότι σε πρώτη φάση θα καλυφθούν μόνο 2.000 αιτήσεις.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.