Αρχική Επικαιρότητα Έκτακτη Είδηση: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός μετά και την...

Έκτακτη Είδηση: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός μετά και την επίσκεψη του στην Αργολίδα – Τι συνέβη

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο κ. Λιβανός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον κ. Μητσοτάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα πριν την επίσκεψη του στην Αργολίδα, είχε βρεθεί στην Σπάρτη όπου και εκεί είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκας. Στην συνάντηση που έγινε επ’ αφορμή τον καταστροφικό παγετώνα που έπληξε και την εκεί περιοχή ο Πέτρος Δούκα εμφανίζεται απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό. 

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός. Και η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Για την ιστορία, στις πυρκαγιές του 2007 ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς -συνολικά οι νεκροί ήταν 84- και είχε καταστραφεί. Το 2021, ο νομός ξανακάηκε, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά θύματα, από μια φωτιά που έπρεπε να είχε σταματήσει άμεσα μετά την εκδήλωσή της στην Αρχαία Ολυμπία. Αντίθετα, έφτασε να κάψει και τη γειτονική Γορτυνία μετά από μία εβδομάδα.