Αρχική Παραπολιτικά ”Φάρσα” χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Ορφανός το debate – Τι είναι αυτό...

”Φάρσα” χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Ορφανός το debate – Τι είναι αυτό που πραγματικά φοβάται;

Αναμενόμενη ήταν η απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού, στο δημόσιο κάλεσμα για debate από την παράταξη της ”Νέας Εποχής”, όπου συμφώνησε και η παράταξη του Δημάρχου, ”Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα”.

Ο κ. Ορφανός, προφασιζόμενος πως ο Δήμαρχος δεν του έχει απαντήσει στις δημόσιες ερωτήσεις του, θέλει να αποφύγει τον διάλογο προφανώς φοβούμενος την αντιπαράθεση θέσεων με συνυποψήφιους του. O ίδιος μπορεί να αναφέρει στην ανακοίνωση του (την παραθέτουμε παρακάτω) πως συμφωνεί για debate μεταξύ των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων πλην του εν ενεργεία αλλά γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Θα έπρεπε βέβαια να γνωρίζει όμως, πως τις ερωτήσεις δεν τις θέτουν οι συνυποψήφιοι μεταξύ τους, αλλά γίνεται παρουσία δημοσιογράφων που έχουν αυτό το ρόλο. Αλλά πως να απαντήσεις σε κάτι που δεν ξέρεις; Όταν ακόμα ο ίδιος και η παράταξη του δεν έχουν δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα τους; Αν έχουν φυσικά. Πως επίσης να μιλήσεις δημόσια, για θέματα όπου ο πολιτικός του εταίρος μπορεί και να διαφωνεί; Για παράδειγμα είναι υπέρ η παράταξη του κ. Ορφανού με το κτήριο όπου θα οικοδομηθεί στα πλαίσια της μαρίνας Ναυπλίου; Έχει τις ίδιες απόψεις αναφορικά με την λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο της παλιάς πόλης με το κ. Καράπαυλο;

Αυτοί λοιπόν είναι οι πραγματικοί λόγοι που ο κ. Ορφανός αρνείται τον διάλογο και όχι επειδή θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Δήμαρχο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ”άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” που λέει και ο λαός.

Η ανακοίνωση του κ. Ορφανού

Μόνο ως φάρσα μπορεί να εκλάβει κάθε Δημότης ένα Debate, στο οποίο θα συμμετέχει ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος.
Να μας πει τι ακριβώς, όταν δεν έχει απαντήσει ούτε σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις-ερωτήσεις μας που αφορούν κυρίως την Οικονομική διαχείριση του χρεωμένου Δήμου μας και της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΝ.
Μήπως για να προβάλει την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την ηθική, τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια; Ή μήπως για να εξισωθούμε με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην άσκηση της εξουσίας;
Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, εκτός αν υποχρεωθούμε θεσμικά, με αυτούς που μας προσέβαλαν τόσο βάναυσα.
Συμφωνώ για ένα Debate μεταξύ των τεσσάρων άλλων υποψηφίων, χρήσιμο για να μας γνωρίσει ο ψηφοφόρος καλύτερα και να μπορέσει να αποφασίσει, ανεπηρέαστος από την τοξικότητα ενός σαθρού παρελθόντος.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ