Αρχική Παραπολιτικά Το ”Όραμα Δημιουργίας” ο Σταύρος Γαβρήλος και οι “Γαλάζιες Σημαίες”

Το ”Όραμα Δημιουργίας” ο Σταύρος Γαβρήλος και οι “Γαλάζιες Σημαίες”

Σε πεδίο αντιπαράθεσης φαίνεται να προσπαθεί να μετατρέψει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός, να αρθεί η απόφαση παραχώρησης της Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία της ”Πλάκας” στο Δρέπανο.

Προσωπικά, θεωρώ πως είναι μια ελάσσονος σημασίας σχολιασμού συζήτηση – αντιπαράθεση, αν αναλογισθεί κανείς πως ούτε υποχρεωτικότητα υπάρχει εκ του νόμου, ούτε βέβαια το επιτάσσει κάποια αρχή.

Ούτε φυσικά είναι η πρώτη φορά που μια παραλία στο Δήμο Ναυπλιέων ”χάνει” την ”Γαλάζια Σημαία” όπως γίνεται ανά σεζόν σε πολλές ακτές ανά την Ελλάδα. Θαρρείς πως κάποιος, επιλέγει μια παραλία αν έχει ”Γαλάζια Σημαία” ή όχι.

Αλλά αν υποθέσουμε ότι πράγματι, για την παράταξη του κ. Ορφανού, αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, που έκατσε εν μέσω καύσωνα κάποιος συντάκτης για να ασχοληθεί με την γαλάζια σημαία, αντί να πάει και να απολαύσει το μπάνιο του στην παραλία της Πλάκας.

Ας ενημερώσουν τους πολίτες, εφόσον είναι τόσο σημαντικό ζήτημα για τους ίδιους, πως ο κ. Σταύρος Γαβρήλος, ο οποίος διατέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνος για τις παραλίες, κατά την θητεία του, το 2021 και προσφάτως προσχώρησε στην δημοτική σας παράταξη, η εποπτική αρχή αφαίρεσε όχι μία αλλά δύο ”Γαλάζιες Σημαίες” από παραλίες του Δήμου.

Και αν κ. Ορφανέ δεν το γνωρίζατε, τότε πρέπει να πάρετε τις αποφάσεις σας.

Αν για εσάς είναι τόσο σημαντική η είδηση αυτή, τότε πρέπει να το αποπέμψετε από την Δημοτική σας παράταξη. Γιατί αν δεν το κάνετε τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε είχατε ανάγκη να βρείτε μεσοβδόμαδα λόγο ύπαρξης στο πολιτικό σκηνικό του Ναυπλίου είτε νομίζετε πως απευθύνεστε σε ξένους ιθαγενείς.

Κλείνοντας, και για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων, είναι ο μόνος Δήμος στην Αργολίδα, που έχει τρεις παραλίες με ”Γαλάζια Σημαία” σύμφωνα με την ΜΚΟ ”Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης” που έχει την ευθύνη παραχώρησης των γαλάζιων σημαιών ανά την Ελλάδα.

Π.Τ

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ”Όραμα Δημιουργίας”

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, γιατί με δική της υπαιτιότητα και ευθύνη, αποσύρθηκε η Γαλάζια Σημαία από την παραλία στην Πλάκα Δρεπάνου, λόγω σοβαρών ελλείψεων στην παροχή υπηρεσιών, που προβλέπονται, για τους λουομένους, την ασφάλεια, την καθαριότητα και τα ΑΜΕΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση:

“Δεκατρείς (13) ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2023 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν οργανώθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, μεταξύ αυτών και η Πλάκα Δρεπάνου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία του Προγράμματος, οι διαχειριστές οφείλουν να οργανώσουν εγκαίρως τις ακτές και να στείλουν τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ήταν η 1η Ιουλίου.

Μέχρι και σήμερα στις συγκεκριμένες ακτές δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωσή τους σύμφωνα με τα κριτήρια που αφορούν: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ), καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.”

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ