Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Τι ζητούν οι Πυροσβέστες του Ναυπλίου από τον Υπουργό

Τι ζητούν οι Πυροσβέστες του Ναυπλίου από τον Υπουργό

Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε το Σωματείο Pυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας, ζητώντας του να λύσει θέματα που αφορούν το κτιριακό της Πυροσβεστικής Ναυπλίου, τα εργασιακά (υπερωρίες) και θέματα που αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού οι οποίες θα καλύψουν πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας.

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σοφός μαζί με τον γ.γ. κ. Τζαρίμα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Από το καλοκαίρι του 2019 έχει γίνει ορατή από όλους η προσπάθεια αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φέρουν την σφραγίδα την δική σας, αλλά και των άξιων συνεργατών σας κ. Παπαγεωργίου, κ. Αρχηγού, κ. Υπαρχηγού. Παρότι από τις αρχές της Άνοιξης του 2020 έως σήμερα σας ανατέθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό και η αντιμετώπιση και η διαχείριση των μέτρων ενάντια στην πανδημία, εσείς είστε καθημερινά κοντά στα σοβαρά συμβάντα και στα προβλήματα που αφορού το Πυροσβεστικό Σώμα.
Μέσα από αυτό το έγγραφο κ. Υπουργέ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν την περιοχή μας και χρήζουν άμεση παρέμβαση.
Αξιολογούμε ως πρώτο πρόβλημα πολλών ετών να σας αναφέρουμε την αναγκαιότητα μεταστέγασης της ΠΥ Ναυπλίου σε κτήριο που έχει όλες τις προϋποθέσεις στέγασης Υπηρεσίας (για προσωπικό, οχήματα κλπ) και η αναβάθμισή της από Σταθμό Γ τάξης με βάση τα πολλά συμβάντα που αντιμετωπίζει.
Στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου πέρσι το καλοκαίρι εσείς βρεθήκατε και εγκαινιάσατς το Εποχικο Κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου. Η απόσταση από την Π.Υ Ναυπλίου αυτού του κλιμακίου είναι πάνω από 50 χλμ στην περιοχή υπάρχει οδικός άξονας Ισθμού- Ερμιονίδας και Ισθμού- Τροιζηνίας με αρκετά τροχαία συμβάντα (με παράδειγμα το πρόσφαο θανατηφόρο) επίσης μία τεράστια δασική έκταση που υπάρχει στην περιοχή, και ένα παγκοσμίως γνωστό Αρχαίο Θέατρο. Η μετατροπή κ. Υπουργέ του Εποχικού Κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Στα θετικά είναι ότι οι εγκαταστάσεις στέγασης είναι έτοιμες.
Κύριε Υπουργέ εκτός των παραπάνω δύο περιπτώσεων που σας αναφέρουμε και αφορούν την περιοχή μας, θέλουμε να δώσετε λύση στο σοβαρότατο θέμα των

επιπλέον ωρών εργασίας των συναδέλφων. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται οι πυροσβέστες να καταπονούνται με συνεχείς επιφυλακές και εξαντλητικά ωράρια εργασίας και να αμείβονται με ρεπό. Πολύ κακώς ο Νόμος 4662 με τόσα άρθρα δεν περιέχει το θέμα αυτό και να δίνει λύση παρότι προτάθηκε στη διαβούλευση. Πρέπει να θεσπιστεί άμεσα οικονομική αποζημίωση

για την επιπλέον εργασία μας. Τελειώνοντας σας αναφέρω την ανάγκη που έχει το Πυροσβεστικό σώμα λόγω κλιματικής αλλαγή και όχι μόνο για “νέο αίμα” πυροσβεστικών υπαλλήλων. Από τότε που κάποιοι αποφάσισαν οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική να γίνονται μέσω Πανελληνίων εμείς ήμασταν αντίθετοι. Δεν είναι δυνατόν έναν μαθητής από το θρανίο να γίνεται πυροσβέστης σε 2-3 χρόνια και να ανέβει σε UNIMOC και να πάει στις πυρκαγιές στα βουνά. Γι΄αυτό λοιπόν όπως γνωρίζετε κι εσείς πάρα πολύ καλά οι 2200 συμβασιούχοι πυροσβέτες είναι μονόδρομος να ενταχθούν άμεσα στο πυροσβεστικό σώμα. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και πιστεύουμε ότι το έγγραφο μας δεν θα μείνει ως ενα απλό εισερχόμενο μήνυμα στα emails σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Υπουργέ για το χρόνο σας.
Ο πρόεδρος Σοφός Γεώργιος
Ο Γεν. Γραμματέας Τζαρίμας Χρήστος