Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Ταξιδεύοντας στο γοητευτικό Ναύπλιο με Jaguar P400e AWD Plug-in Hybrid

Ταξιδεύοντας στο γοητευτικό Ναύπλιο με Jaguar P400e AWD Plug-in Hybrid

Άρθρο του Νίκου Λουπάκη για το caranddriver.gr

Και μόνον η βόλτα στα πεζοδρομημένα –και γεμάτα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια– στενά προσφέρει τέτοια απόλαυση, που είναι αρκετή να σε κάνει να φτάσεις μέχρι εδώ, ακόμα και αν δεν έχεις «ιστορικές» ανησυχίες. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας αποπνέει έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό που είναι αναμφίβολα ελκυστικός. Ωστόσο, τα γεγονότα είναι γεγονότα και το Ναύπλιο είναι ταυτισμένο με σημαντικές στιγμές της γέννησης του ελληνικού κράτους, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρξε και πρωτεύουσα της Ελλάδας.Η όμορφη και γραφική Πλατεία Συντάγματος, που θα επισκεφθείτε θέλοντας και μη, καθώς σε αυτήν καταλήγει ο μεγάλος πεζόδρομος της . Εδώ θα βρείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλιό τζαμί, το «Τριανόν».

Εν έτει 2022, ο επισκέπτης του Ναυπλίου συναντά εδώ, πέραν της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, την ενετική αισθητική παρέμβαση, αλλά και τα σημάδια της οθωμανικής κατοχής, που καταφέρνουν να δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό. Ενώ πέραν του μεγάλου κάστρου που δεσπόζει πάνω από την πόλη και του μικρού που ομορφαίνει το λιμάνι του, γύρω από το Ναύπλιο υπάρχουν υψηλότατης αξίας αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που αξίζει να τα επισκεφθεί κανείς – και μάλιστα όχι μόνο μία φορά.

Πόλη των κάστρων

Η θάλασσα των κεραμοσκεπών συναντά τον Αργολικό κόλπο, σε έναν όμορφο χρωματικό συνδυασμό. Στο βάθος διακρίνεται το Μπούρτζι.

Το όνομά της η πόλη το οφείλει στον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Αμυμώνης, καθώς αυτός υπήρξε, σύμφωνα με τον μύθο, ο οικιστής της αρχαίας πόλης Ναυπλίας. Κτισμένο στην ανατολική πλευρά του μυχού του Αργολικού κόλπου, το Ναύπλιο υπήρξε κατά τη Μυκηναϊκή εποχή ισχυρό ναυτικό κράτος με τείχος στο βράχο της Ακροναυπλίας, ενώ στη διάρκεια του Μεσαίωνα γνώρισε την κυριαρχία των Βυζαντινών, των Ενετών, των Φράγκων και των Οθωμανών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικότερα το άρθρο στο caranddriver.gr