Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Τίμησαν τους Γάλλους Φιλέλληνες στο Ναύπλιο παρουσία 135 Δόκιμων Γάλλων Αξιωματικών

Τίμησαν τους Γάλλους Φιλέλληνες στο Ναύπλιο παρουσία 135 Δόκιμων Γάλλων Αξιωματικών [φωτογραφίες]

Δίπλα στην Ελληνική Σημαία κυματίζει πλέον η Γαλλική στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία και τον σύμβουλο Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης Δημήτρη Ξυπολιά, πραγματοποίησαν τιμητική εκδήλωση στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο προς τιμήν των Γάλλων Φιλελλήνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση παρέστη τιμητικό άγημα 135 δοκίμων αξιωματικών της Γαλλικής Σχολής Αεροπορίας με Επικεφαλή τον Συνταγματάρχη Olivier Madiot, στρατιωτικό ακόλουθο Άμυνας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Φιλελλήνων υψώθηκε η Γαλλική Σημαία παιανίζουσας της Φιλαρμονικής του Δήμου τον Γαλλικό ύμνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές του νομού, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας, Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Σμυρναίου – Αναστασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος για υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Δρούγκας, μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Αργολίδας καθώς και εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων του νομού.