Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Στο Ναύπλιο ο Ηλίας Βρεττός

Στο Ναύπλιο ο Ηλίας Βρεττός [φωτογραφίες]

Στο Ναύπλιο βρίσκεται για τις διακοπές τους ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρετός. Ο ίδιος ανέβασε φωτογραφίες από γνωστό ξενοδοχείο της Κάντιας όπου διαμένει καθώς και φωτογραφίες από τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και το πραγματικό του ονοματεπώνυμο είναι Ηλίας Καραβασίλης. Πατέρας του είναι ο Ευάγγελος Καραβασίλης.[  Η μητέρα του κατάγεται από την Κύμη Ευβοίας. Ο Ηλίας μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο.

Από τα πρώτα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου άρχισε να ασχολείται με την κολύμβηση και εν συνεχεία με την υδατοσφαίριση σε επίπεδο πρωταθλητισμού , καθώς ανήκε στο δυναμικό του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Πρώτα μουσικά βήματα, Eurostar και χορός

Ωστόσο, είχε από πολύ μικρός κλίση προς τη μουσική και πριν γίνει 10 ετών ζήτησε από τους γονείς του να εγγραφεί στο Εθνικό Ωδείο, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας, θεωρίας της μουσικής και σολφέζ.

Το 2004 η μητέρα του εν αγνοία του τον δήλωσε να συμμετάσχει στο “Eurostar”, τον μουσικό διαγωνισμό της ΕΡΤ για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εκείνης της χρονιάς. Ο Ηλίας προκρίθηκε στους 8 φιναλίστ, αλλά δεν έγινε γνωστός απο το Eurostar καθώς δεν είχε πολύ τηλεθέαση. Τελικά για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision επιλέχτηκε από την κρατική τηλεόραση ο Σάκης Ρουβάς με απευθείας ανάθεση. Η γνωριμία του με τον παραγωγό Σωκράτη Σουμέλα, μέλος της κριτικής επιτροπής του Eurostar ήταν καταλυτική, καθώς εκείνος ήταν που παρότρυνε τον Ηλία να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο “Κάνει Μοναξιά”.

Το 2012 ο Ηλίας Βρεττός έλαβε μέρος στο τάλεντ σόου της τηλεόρασης Dancing with the Stars #3, με παρτενέρ την Κλώντια-Άννα Στόγια. Πέτυχε να προκριθεί στον τελικό, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 6 εκατομμύρια τηλεθεατές, μόνο στην Ελλάδα, και ήρθε 2ος.