Αρχική Παραπολιτικά Η πολιτική ανωμαλία και η αποχώρηση του K. Δεσύλλα από το ”Όραμα...

Η πολιτική ανωμαλία και η αποχώρηση του K. Δεσύλλα από το ”Όραμα Δημιουργίας”

Μπορεί οι μέρες να μετρούν αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές, όμως αντί κάποιοι δημοτικοί συνδυασμοί στην Αργολίδα να αναζητούν συμμαχίες, χάνουν ακόμα και τους υποψηφίους τους.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο «Όραμα Δημιουργίας» του Δημήτρη Ορφανού μετά από χθεσινή δημόσια ανακοίνωση του Κυριάκου Δεσύλλα.

Ο κ. Δεσύλλας ήταν ένας εκ των πρώτων ανακοινωθέντων της παράταξης του κ. Ορφανού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του – την οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω – κατηγορεί μέλη της παράταξης για ανθρωποφαγία κάνοντας λόγο για ”λαϊκά δικαστήρια”, αναφορικά με την εν εξελίξει δικαστική υπόθεση που αφορά τον πρώην αντιδήμαρχο Ναυπλιέων, Παναγιώτη Λέντζο. (δείτε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση του αυτή, φωτογραφίζει τον πολιτικό εταίρο του κ. Ορφανού, Κωνσταντίνο Καράπαυλο.

Είναι γνωστή εδώ και καιρό, στα πολιτικά πηγαδάκια, η δυσανασχέτηση μελών της παράταξης του κ. Ορφανού με την σύμπραξη του ”Ανάπλι Εμπρός” με αρκετά στελέχη να έχουν αποχωρήσει αθόρυβα από το ”Όραμα Δημιουργίας” κι άλλα να ”χαθούν” πριν καν ανακοινωθούν.

Η συνεργασία πάντως αυτή με το ”Ανάπλι Εμπρός” και το ”Όραμα Δημιουργίας” δεν προκαλεί εντύπωση στους καλά γνωρίζοντες.

Η αδυναμία του κ. Ορφανού να δημιουργήσει ψηφοδέλτιο αξιοπρεπές αριθμητικά ήταν εμφανής εξ αρχής. Η αδυναμία τους αυτή, φαίνεται ακόμα και σήμερα, όταν στην προσπάθεια τους να κλείσουν το ψηφοδέλτιο, ανακοίνωσαν υποψηφίους σε τοπικά συμβούλια χωριών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.

Παράλληλα η άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των περισσοτέρων υποψηφίων σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ναυπλιέων, θα είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόγραμμα προτάσεων για τον Δήμο. Πρόγραμμα το οποίο ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει καθώς υπάρχουν εσωτερικές διαφωνίες όπως μαθαίνουμε για καίρια θέματα του Δήμου.

Για παράδειγμα, ο κ. Καράπαυλος με δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει αντιδράσει στην κατασκευή του κτιρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου στα πλαίσια κατασκευής της μαρίνας. Ο κ. Ορφανός από την άλλη γνωρίζει πολύ καλά πως αν βγει και πει κάτι τέτοιο θα υπάρξουν αντιδράσεις εντός και εκτός παράταξης.

Ο Δήμος Ναυπλιέων κινδυνεύει από μια πολιτική ανωμαλία, από συμπράξεις ανάγκης χωρίς σαφή προσδιορισμό και στόχο για την επόμενη μέρα. Από την μια έχουμε πρόσωπα που παλεύουν επί τριάντα χρόνια να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία του Δήμου και δεν κατάφεραν να γίνουν ούτε μείζονα αντιπολίτευση κι από την άλλη έναν υποψήφιο Δήμαρχο, που πριν την ανακοίνωση του, δεν υπάρχει ούτε μια δημόσια παρέμβαση, έστω μια ιδέα, μια κριτική, κάτι, για όσα συνέβαιναν στο Δήμο.

Οι ευκαιριακές συγκυρίες και οι ετεροχρονισμένες προσπάθειες φέρνουν ένα και μόνο αποτέλεσμα, την αποτυχία!

Αυτά πιθανολογώ πως είδαν κάποιοι πολίτες και την έκαναν πριν προλάβουν και βάλουν το όνομα τους στην προεκλογική μαρκίζα.

Π.Τ