Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Δήμος Ναυπλιέων – Η κυριαρχία των έργων

Δήμος Ναυπλιέων – Η κυριαρχία των έργων

Είμαστε όχι αυτά που λέμε αλλά αυτά που πράττουμε, είχε πει μια σπουδαία πολιτικός από το πρόσφατο σχετικά παρελθόν κι αυτό απέδειξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στον απολογισμό πεπραγμένων της τριετίας 2019 – 2022 την περασμένη Τετάρτη στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων.

Σε περισσότερες από δυόμιση ώρες ο κ. Κωστούρος απέδειξε ότι ο Δήμος όχι απλά δεν ”κάνει τίποτα” όπως με ευαρέσκεια τον κατηγορεί μια ισχνή μειοψηφία αλλά παράγει έργο και μάλιστα μεγάλο.

περισσότερα από 130 έργα
70.000.000 ευρώ σε έργα (χωρίς την μαρίνα Ναυπλίου)
από το 2019 έως σήμερα

..βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης ή έχουν ολοκληρωθεί ήδη!

Σε μια δύσκολη τριετία που ο κορονοϊός ‘’χτύπησε’’ την οικονομία, το κράτος υπολειτουργούσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εν συνεχεία ήρθε ο πόλεμος όπου επηρέασε κι αυτό την οικονομία εκ νέου και είχε κι ως αποτέλεσμα την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε μέχρι και σήμερα.

Και παρ’ όλα αυτά, η Δημοτική αρχή, παρά τις αντίξοες συνθήκες συνέχισε και συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα της, χτίζοντας το μέλλον με πράξεις, με συνέπεια αλλά και συνείδηση της ιστορικότητας της πόλης και του Δήμου που διοικεί.

Και αν υπάρχει μια απόδειξη για όλα αυτά πέραν των όσων ζουν στο Δήμο και έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα είναι ότι δύο μέρες μετά τον απολογισμό δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ούτε μια από τις τέσσερις παρατάξεις που διεκδικούν τον δήμο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να ψελλίσει κάτι, να πει ότι τα έργα δεν υπάρχουν και ότι όλα είσαι είπε ο κ. Κωστούρος ήταν ψέματα.

Θα μπορούσαν να έχουν γίνει κι άλλα την τριετία αυτή κάτω από τις συνθήκες που αναφέρθηκαν παραπάνω; Ίσως..

Ακόμα πάντως και ο κ. Γκόνης από την Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν ο μόνος που ήταν παρόν στην παρουσίαση των πεπραγμένων από την αντιπολίτευση (και του το αναγνωρίζω!) δεν άντεξε και έφυγε αρκετά νωρίτερα από την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Κωστούρου, γνωρίζοντας ότι το μόνο που θα μπορούσε να πει είναι για την δική του ιδεολογική προσέγγιση όσο αναφορά την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων και τίποτα παραπάνω.

Τα παραμύθια δεν έχουν πάντοτε δράκους, αλλά είθισται να έχουν καλό τέλος. Κι αυτοί που αρέσκονται σε αυτά προχθές το παραμύθι τους τελείωσε…  

Π.Τ.

Δείτε αναλυτικά την παρουσία των έργων: