Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται; Γράφει ο Γιάννης Μαργέτας

Ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται; Γράφει ο Γιάννης Μαργέτας

Στη ζωή υπάρχουν ηθικοί κανόνες, στη νομική επιστήμη λαμβάνεται υπόψη και το εθιμικό δίκαιο, στον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο υπάρχουν οι καλές πρακτικές και η επαγγελματική/επιχειρησιακή ηθική, που αφορά στην εφαρμογή των ηθικών αξιών στην επιχειρηματική συμπεριφορά.

Καθρέφτης της κοινωνίας και μπροστά απ΄ αυτήν, αφού έχει και την ευθύνη της δημιουργίας προτύπων, πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κανόνες δεοντολογίας πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο και να μην έχουμε το φαινόμενο της μετατροπής του Δήμου και των υπηρεσιών του σε προεκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες η υποψηφιότητα εργαζομένων στο Δήμο;

Πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες η υποψηφιότητα έμμισθης ειδικής συνεργάτιδας;

Πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες η υποψηφιότητα προμηθευτών και συνεργατών του Δήμου με απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς καν τη λήψη προσφορών από επαγγελματίες του ίδιου κλάδου;

Ερωτηματικά γεννώνται και για τη λειτουργία των εργαζομένων στο Δήμο, που αποδέχθηκαν και δημοσιοποίησαν την υποψηφιότητά τους τόσο νωρίς, πριν καν ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Πιστεύουν άραγε ότι οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται ως αντικειμενική και με όρους ισονομίας την εξυπηρέτηση που θα τους παρέχουν;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι: Όχι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν πρέπει να κινείται σε ό,τι οριακά δεν απαγορεύεται.