Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Αναφοράς για την υποστελέχωση του ΑΤ. Ερμιονίδας

Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Αναφοράς για την υποστελέχωση του ΑΤ. Ερμιονίδας

Για μια ακόμη φορά, ο Γιώργος Γαβρήλος φέρνει στην Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, μετά και από σχετική επιστολή του Δημάρχου της περιοχής. 

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η Ερμιονίδα είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή, με αρκετά μεγάλη έκταση που, εκτός από τον μόνιμο πληθυσμό, υποδέχεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αρκετούς τουρίστες. Το ένα και μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα που διαθέτει και το προσωπικό που υπηρετεί, δεν επαρκή για να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής.

Κάθε φορά που τίθεται το ζήτημα στον αρμόδιο Υπουργό οι απαντήσεις, σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, είναι γενικές και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για ενίσχυση της δύναμης του ΑΤ Ερμιονίδας.

Τα προβλήματα όμως είναι υπαρκτά, όπως υπαρκτή είναι και η ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες της περιοχής. Το Κράτος οφείλει να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες της περιφέρειας και να μην αφήνει τις τοπικές κοινωνίες να αισθάνονται απομόνωση και εγκατάλειψη. Μέσω της Αναφοράς που κατατέθηκε την Παρασκευή ζητείται η επανεξέταση του θέματος και η άμεση λήψη πρωτοβουλιών, από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την άμεση ενίσχυση του ΑΤ Ερμιονίδας με προσωπικό.