Αρχική Δήμος Επιδαύρου Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου ”Φεστιβάλ Επιδαύρου” της Κ. Κυριάκη στο...

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου ”Φεστιβάλ Επιδαύρου” της Κ. Κυριάκη στο Λυγουριό [φωτο]

Με την παρουσία αρκετού κόσμου ολοκληρώθηκε η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου της Αικατερίνης Γ. Κυριακής με τίτλο: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – Μνήμες και επιδράσεις του θεσμού στην πολιτισμική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας, με ομιλητές τους Κονδή Γεώργιο και Γκίνη Δημήτριο. Η παρουσίαση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Επιδαύρου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Επιδαύρου Φώτης Οψιμούλης, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος.

Η συγγραφέας Κατερίνα Κυριάκη, παιδί της περιοχής, παρουσιάζει μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη έρευνα που αφορά στη δυναμική σχέση ανάμεσα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και τις τοπικές κοινωνίες. Ανάμεσα στις αρχειακές πηγές και στο πρακτικό αποτέλεσμα της κοινωνικής εμπειρίας, η κ. Κυριάκη παρεμβάλει πολύτιμες εμπειρικές καταγραφές και κυρίως μαρτυρίες που επιτρέπουν την καλύτερη γνωριμία μας με την περιοχή και τον πολιτισμό της.