Αρχική Δήμος Επιδαύρου Καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος για τρεις παραλίες του Δήμου Επιδαύρου...

Καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος για τρεις παραλίες του Δήμου Επιδαύρου που διαφημίζονται ως προσβάσιμες σε άτομα ΑΜΕΑ

Με ένα βίντεο ντοκουμέντο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Ελλάδος, ξεγύμνωσε την αναλγησία και την αδιαφορία του Δήμου Επιδαύρου για τα άτομα με κινητικά προβλήματα αναφορικά με την πρόσβαση τους στις παραλίες της περιοχής και συγκεκριμένα στην παραλία Αλιότου, Βαγιωνιά και Νησί.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου βρέθηκαν στην περιοχή ύστερα από καταγγελίες που δέχθηκαν από τουρίστες αλλά και από κατοίκους της περιοχής για την μη πρόσβαση τους στις παραλίες παρ’ ότι ο δήμος διαφημίζει το αντίθετο και οι δημότες έχουν πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα (όπως λέγονται).

Στην παραλία Αλιότου, το μηχάνημα ήταν κλειδωμένο αν και η ώρα ήταν 12 το μεσημέρι και χρειάστηκε τα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο για να έρθει να το ξεκλειδώσει, κάτι που που όπως φάνηκε είχε αρκετή αναμονή καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι (πιθανόν του Δήμου) δεν γνώριζαν ή δεν είχαν εκπαιδευτεί σωστά για την ορθή τοποθέτηση του μηχανήματος.

Τα μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν επίσης την παραλία ”Βαγιωνία” της παλαιάς Επιδαύρου, όπου και εκεί οι εγκαταστάσεις ήταν κλειδωμένες!

Τέλος, βρέθηκαν και στην παραλία ”Νησί’’ στην Παλαιά Επίδαυρο, που ενώ εκεί το μηχάνημα ήταν σε λειτουργία είχε τοποθετηθεί με λάθος τρόπο καθιστώντας αδύνατη αν όχι και επικίνδυνη την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Δείτε το βίντεο στην επίσημη σελίδα στο youtube του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών  

Στο μήνυμα τους, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών αναφέρει:

Από μικρά παιδιά παλεύουμε να αποδείξουμε ότι η κινητική αναπηρία μας δεν συνοδεύεται από νοητική αναπηρία.
Μετά από πάνω από μισό αιώνα αγώνα, νοιώθουμε ότι κάποιοι ασελγούν πάνω τόσο στη νοημοσύνη μας όσο και στην αξιοπρέπεια μας, θέτοντας την ζωή μας σε κίνδυνο μόνο και μόνο για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.
Τέρμα πια η ανοχή.
Το λόγο θα έχει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Π.Τ