Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Τιμήθηκε η Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Άργος

Τιμήθηκε η Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Άργος

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλοι του Ποντιακού Ελληνισμού “Η Παναγία Σουμελα” πραγματοποίησε εχθές το βράδυ (Τετάρτη 19 Μαΐου 2021) στην πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους επετειακή εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος μεταξύ αυτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ι. Μαντζούνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης κα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαλτέζος δήλωσε:

19η Μαίου. Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο πενθούν. Είναι μαύρη η μέρα. Ο όπου γης Ελληνισμός τιμά τέτοια ημέρα κάθε έτους τους νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Το στοίχημα για τον Ελληνισμό, μετά και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ότι την 19η Μαίου 2022 πρέπει να έχει αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων.

Η προσπάθεια αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν είναι εκδικητική πράξη. Πρόκειται για χρέος και υποχρέωση των Ποντίων -και όλων μας- σε όσους χάθηκαν τόσο άδικα και με τόσο σκληρό τρόπο.

Αυτά τονίστηκαν στη χθεσινή υπέροχη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος και στην οποία συμμετείχαν και οι δύο συνάδελφοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.