Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Στάση εργασίας των εργαζομένων σήμερα στο Γ. Ν. Άργους για τα εμβόλια...

Στάση εργασίας των εργαζομένων σήμερα στο Γ. Ν. Άργους για τα εμβόλια – Τι απαντά η Διοίκηση [φωτογραφίες]

Στα ”κάγκελα” βρέθηκε σήμερα μικρή μερίδα υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Άργους για την οργάνωση και την ανασύνταξη δυνάμεων αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στο προσωπικό των Νοσοκομείων όλης της χώρας. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω στο αίτημα τους, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και υγειονομικό προσωπικό το οποίο έχει εμβολιαστεί ήδη.

Ήδη την 1η Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται κινητοποιήσεις με συμβολικό κλείσιμο κεντρικών δρόμων και στο Άργος όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην συζήτηση τους ενώ βρίσκονται σε διαδικασία συζητήσεων με δικηγόρους για την νομική τους προστασία.

Το Argolida24 επικοινώνησε με την Διοικήτρια του Γ. Ν Αργολίδας κ. Μ. Σαρίδη κληθείσα να απαντήσει για την σημερινή κινητοποίηση καθώς και για τον αριθμό των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Η ίδια δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση αναφορικά με την σημερινή στάση εργασίας, ενώ μας ανέφερε πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι πολύ μικρό στο Νοσοκομείο του Άργους και πως ήδη κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη μπει σε άμεση διαδικασία προγραμματισμού του εμβολιασμού τους. Τέλος σχετικά με την 1η Σεπτεμβρίου και το πώς θα κινηθεί η ίδια αναφορικά με αυτούς που δεν θα έχουν έως τότε εμβολιασθεί η ίδια απάντησε πως θα εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος.

Πληροφορίες πάντως του Argolida24 σχετικά με τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους του Γενικού Νοσοκομείο Άργους οι οποίες όμως δεν έχουν διασταυρωθεί μέχρι στιγμής είναι πως ο αριθμός ανέρχεται στους 40.

Να σημειωθεί πως ζητήθηκε από την Πρόεδρο των Εργαζομένων να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την σημερινή στάση εργασίας η οποία όμως αρνήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ανακαλούνται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η απόφαση αφορά τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι αυξάνεται συνεχώς η πίεση στο ΕΣΥ καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού και οι διασωληνώσεις.