Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών ”Πόρτα” στη Λένα Παπαθανασίου για την εκδήλωση της στο ”Μέγας Αλέξανδρος”

”Πόρτα” στη Λένα Παπαθανασίου για την εκδήλωση της στο ”Μέγας Αλέξανδρος”

Δεν παραχωρήθηκε τελικά η αίθουσα ”Μέγας Αλέξανδρος” στην κ. Παπαθανασίου για την προσωπική εκδήλωση που είχε διοργανώσει με θέμα την γυναίκα από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, με έγγραφο που εστάλη, νωρίς το πρωί, σύμφωνα με διαρροές.

Φαίνεται πως η περίοδος που κάποιοι θεωρούσαν τον δήμο τσιφλίκι τους και τις δυνατότητες που μπορεί να τους παρείχε η προηγούμενη διοίκηση έχουν περάσει ανεπίστρεπτή!

Άλλωστε απ’ ότι μαθαίνω το 1ο Λύκειο το οποίο τυγχάνει να διευθύνει η κ. Παπαθανασίου έχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (δηλ. εκδηλώσεων) όπου με την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων θα μπορούσε να την πραγματοποιήσει εκεί. Εκτός κι αν αντιμετωπίζει, στο σύλλογο της, αντικειμενικές δυσκολίες που δεν της επιτρέπουν να παρθούν αποφάσεις που πιθανόν να διχάζουν την σχολική κοινότητα αλλά και αρκετούς γονείς.

H ανακοίνωση της κ. Παπαθανασίου

Με την παρούσα δημοσίευση θέλω να ενημερώσω πως η προγραμματισμένη εκδήλωση, αφιέρωμα στη γυναίκα, «Σημείο Αναγνωρίσεως» της 9ης Μαρτίου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Παρά την πρόθεσή μου για μια πρωτοβουλία που θα τιμούσε το ιερό πρόσωπο της γυναίκας σε μία πολιτισμένη και τεκμηριωμένη συζήτηση, με την παρουσία ενός κορυφαίου ποινικολόγου της χώρας, μία σειρά παρανοήσεων δημιούργησε ένταση που κινδυνεύει να αποπροσανατολίσει από την βασική μου δέσμευση και προτεραιότητα, από την στιγμή που ανέλαβα την διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Άργους, που δεν είναι άλλη από την παραγωγή ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου σε συνθήκες ομαλότητας και ηρεμίας. Το σχολείο μας θα συνεχίσει να αποτελεί έναν πόλο παραγωγής ευρύτερου κοινωνικού αποτυπώματος με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, εντός και εκτός των τειχών του, όπως κάνει με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα.