Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Η Πένυ Κουραβέλου υποψήφια με την ”ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”

Η Πένυ Κουραβέλου υποψήφια με την ”ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”

H Πένυ Κουραβέλου – Δαγρέ ήταν μία από τους 50 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους,  που εντάχθηκαν  στην “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” την 03.02.2023.

Γεννήθηκε στο Άργος όπου και κατοικεί μόνιμα.   Παντρεμένη με τον γεωπόνο Βαγγέλη Δαγρέ, μητέρα δύο παιδιών του Δημήτρη και της Ελεάνας. 

Είναι  πτυχιούχος βιολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων. 

Ειδικεύτηκε σε τεχνικές λήψης φασμάτων FT-IR μικροοργανισμών στο πανεπιστήμιο Faculte de Pharmacie de Reims Champagne-Ardenne στην πόλη Reims της Γαλλίας, στα πλαίσια του διδακτορικού της στο Γενικό Τμήμα Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Φασματοσκοπία βιομορίων». Έχει εργαστεί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα του ΓΠΑ.   

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτικός ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και «Προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών» από τον ΕΛΚΕΠΑ σε πρόγραμμα διετούς επιμόρφωσης. 

Έως το 2000 προετοίμαζε ατομικά ή ομαδικά μαθητές της τρίτης Λυκείου, στο μάθημα της βιολογίας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Αθήνας και του Άργους. 

Από το 2001 εργάζεται σαν βιολόγος στον εκπαιδευτικό όμιλο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, διδάσκει σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του Λυκείου και είναι υπεύθυνη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων).

 “ Συμμετέχω στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύω  ότι  οφείλουμε να συμβάλουμε με τη στάση και το έργο μας στην εμπέδωση της ιδέας ότι η πόλη, το χωριό είναι  η ΔΙΚΗ μας πόλη, το ΔΙΚΟ μας χωριό και ο καθένας πρέπει να ‘χει λόγο και να αναλάβει δράση!!!

Μια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ δημοτών, εκλεγμένων εκπροσώπων της πόλης, τοπικών φορέων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και των επαγγελματιών,  καθορίζει και την επιτυχία στη δημιουργία μιας δυνατής και υγιούς τοπικής κοινωνίας.”