Αρχική Παραπολιτικά Η επιστροφή του ασώτου..

Η επιστροφή του ασώτου..

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον ίδιο τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, η επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από πέντε περίπου χρόνια, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός (τότε μόνο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας) Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε διαγράψει για τα ”απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλια του”, όπως ανέφερε σε tweet του, την περίοδο εκείνη.

Σήμερα και έχοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (2019 – Μάιος και Ιούνιος 2023), με έγγραφο που φέρεται να το υπογράφει ο ίδιος αλλά προς τον παρόν να μην έχει δημοσιοποιηθεί στο επίσημο site του κόμματος, ο κ. Καμπόσος επέστρεψε!

Η αλήθεια είναι πως δεν μας εκπλήσσει.

Άλλωστε μόλις χθες, ο ίδιος ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για το ”σύστημα Σαμαρά” που ουσιαστικά διοικεί την Πελοπόννησο και η σημερινή είδηση έρχεται να τον επιβεβαιώσει πανηγυρικά.

Έχει γίνει δε κοινός τόπος αυτό που λέγεται σε πολιτικά πηγαδάκια ότι έτσι που έγιναν τα πράγματα ”αν κερδίσει ο Πτωχός θα κερδίσει το κόμμα, αν χάσει όμως ο Πτωχός, χάνει ο Σαμαράς”.

Η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού όμως έχει και μια άλλη ερμηνεία, πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, για να καταφέρει να κερδίσει ο Δημήτρης Πτωχός την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έργο που μετά και τις δηλώσεις του κ. Νίκα φαντάζει όλο και πιο δύσκολο.

Αλλιώς να καταλάβουμε ότι ο κ. Καμπόσος απλά ”εσωφρονίσθη” μετά πάροδο πέντε ετών, σταμάτησε να χρησιμοποιεί ”μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο” και έγινε ένας πραγματικός δημοκράτης και ο Πρωθυπουργός έχει στοιχεία που να πιστοποιούν μία τέτοια στροφή του κ. Καμπόσου.

Πάντως ο κ. Καμπόσος έφυγε με tweet και επέστρεψε με ένα χαρτί που ούτε έχει δημοσιευθεί κάπου πχ. στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας, πλην την δημοσιοποίηση του ίδιου του Δημάρχου. Σαν αναγκαίο κακό μου κάνει αυτό.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα διεκδικηθεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές από τρία μέλη της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καμπόσο, τον κ. Μαλτέζο και τον κ. Παπαϊωάννου.
Με δεδομένο ότι η παράταξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δυσκολεύεται, αν κρίνουμε από τον μέχρι τώρα αριθμό των υποψηφίων, το διακύβευμα είναι ποια από τις τρεις παραπάνω παρατάξεις θα καταφέρει να έχει ουσιαστική διείσδυση και στους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους. Εδώ το προβάδισμα είναι σαφές ότι ανήκει στον κ. Μαλτέζο.

Π.Τ

Η δήλωση του κ. Καμπόσου

«Η επιστροφή μου στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη είναι για μένα μια επιβράβευση για την αδιάλειπτη στήριξη που έχω επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ώστε το κόμμα να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επαναφορά μου στους κόλπους της παράταξης και θα ήθελα να είναι σίγουρος πως θα συνεχίσω με την ίδια ζέση την προσπάθεια ώστε και οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν μια ακόμα νίκη για τη Νέα Δημοκρατία.»