Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Απονομή Δικαιοσύνης με ρυθμούς χελώνας για την μεγάλη φωτιά στον Αρχαιολογικό χώρο...

Απονομή Δικαιοσύνης με ρυθμούς χελώνας για την μεγάλη φωτιά στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών [βίντεο]

Στην μεγάλη καθυστέρηση της Δικαιοσύνης για την απόδοση ευθυνών αναφορικά με την μεγάλη φωτιά στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, αναφερθήκαμε εχθές στην εκπομπή ”Η Πελοπόννησος Σήμερα” στο SUPER TV με την Σωτηρία Παπαδοπούλου.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου στην Π.Ε. Αργολίδας με βασικό θέμα συζήτησης την αντιπυρική προστασία των Αρχαιολογικών χώρων, ερωτηθείς ο κύριος γενικός για το αν η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, αρκέστηκε στο να μας πει ότι περιμένουν ενημέρωση από την Δικαιοσύνη.

Δεν τους ενδιαφέρει η γρήγορη απόδοση ευθυνών, όπως δήλωναν αμέσως μετά την πυρκαγιά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες;

Δεν θεωρούν ότι η αργοπορία της διαδικασίας στην απόδοση ευθυνών ισοδυναμεί με ατιμωρησία;

Υπό το βάρος της κατακραυγής της παγκόσμιας κοινής γνώμης στις εικόνες ντροπής του καμένου αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών όλοι τότε μιλούσαν  για γρήγορη απονομή ευθυνών, σήμερα που το θέμα έχει φύγει από τη δημοσιότητα δείχνουν και λίγο ενοχλημένοι από την ανάσυρση του.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής είναι σαφές για το ποιοι είχαν την ευθύνη για την πυρκαγιά που σχολιάστηκε σε όλα τα πανελλαδικά και διεθνή μέσα, διασύροντας την χώρα και την περιοχή ανεπανόρθωτα.

Είναι αλήθεια κύριοι ότι τον Αύγουστο του 2023 συμπληρώνονται τρία χρόνια και στην πενταετία παραγράφεται το αδίκημα;

Μήπως η ολιγωρία στην έκδοση απόφασης βολεύει κάποιους;

Εμείς θεωρούμε ότι η ενημέρωση πάντα βοηθά τόσο τους πολίτες όσο και τους ασκούντες εξουσία.  Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει οι παραπάνω προβληματισμοί μας να κοινοποιηθούν προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς και τα πολιτικά κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του!  

Π.Τ