Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Ανομολόγητα αυτοδιοικητικών εκλογών #3

Ανομολόγητα αυτοδιοικητικών εκλογών #3

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης

Ανανεωμένο στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης ”Νέα Πελοπόννησος” με στελέχη έτοιμα να προσφέρουν στην Αργολίδα.

Οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα:

Όπου Πτωχός και η μοίρα του

Περισσότερες από 15 μέρες έχει να εμφανιστεί στην Αργολίδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα, κάτι που μπορεί να καταδεικνύει δύο πράγματα: ή την αδιαφορία του για την περιοχή ή την σιγουριά του για το αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι Αργολιδείς ζητούν απαντήσεις στα προβλήματα τους.

Ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ

Είναι γνωστή εδώ και μέρες η στήριξη της ιστορικής παράταξης, στον πρόσωπο του γιατρού Δημήτρη Κουτσούλη. Το όνομα του ανακοινώθηκε επίσημα στις 12 Αυγούστου αν και ήταν γνωστό στα πολιτικά πηγαδάκια από τα τέλη Ιουλίου (σχετικό δημοσίευμα εδώ).
Έντεκα μέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια κι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα, έστω των πρώτων υποψηφίων αλλά και μέρος του προγράμματος τους. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, βλέπω να παίρνουν τα ίδια ποσοστά με τον Μπουντρούκα (4,64%).

Δήμος Ναυπλιέων

Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα

Συσπειρωμένη και συμπαγής παραμένει η παράταξη Κωστούρου μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, που αφορούσαν μια προσωπική διαφορά του Δημάρχου με τον κ. Ορφανό. Η προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης, από τον δεύτερο, έπεσε στο κενό, γκρεμίζοντας φυσικά και το αφήγημα ”είναι καλό παιδί”.

”Νέα Εποχή”

Μαθήματα ήθους και πολιτικού πολιτισμού παρέδωσε με ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της Νέας Εποχής, Κωνσταντίνος Μάκαρης, αντιλαμβανόμενος την προσωπική διαφορά του Δημάρχου και του Δημήτρη Ορφανού.
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε Ολική Επανεκκίνηση, στον τρόπο που κάνουμε τον προεκλογικό μας αγώνα. Δεν επιτρέπεται οι διαμάχες μας να πληγώνουν την πόλη. Ας αλλάξουμε λοιπόν φρασεολογία και θεματολογία αντιπαράθεσης. Ας μιλήσουμε στους Δημότες και με τους Δημότες για τις θέσεις και το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας και ας αποδεχτούμε την κρίση τους.

Ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση (δείτε την ολόκληρη εδώ).

Δήμος Άργους – Μυκηνών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Κινήσεις ”ματ”, δύο εκ των υποψηφιοτήτων που ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαλτέζος.

Δύο άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες που τους ενώνει όμως η αγάπη τους για την Κίο. Σε συνδυασμό και με τις άλλες υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί στην περιοχή, Γιάννης Διάκος, Αναστασία Τζίμου, Νίκη Υψηλάντη, Δημοσθένης Χονδρούλης, Κατερίνα Γάτσιου – Πούλου, Μαρία Μπιρμπίλη κα. Θυμηθείτε με, η ”ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” θα είναι η πρώτη δύναμη στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Κίου.

Αλλαγή Πορείας

Τα γενέθλια του είχε ο εχθές, ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ”Αλλαγή Πορείας” και τα γιόρτασε πανηγυρικά με τον Λευτέρη Πανταζή, σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία στο κέντρο του Άργους.


Τόσο κόσμο είχε να δει η πόλη, από την Μ. Παρασκευή, στην περιφορά των Επιταφίων (κι ας με συγχωρήσουν για την σύγκριση οι ευσεβείς Χριστιανοί).

Αυτή είναι μοίρα άραγε, της άλλοτε εμπορικότερης πόλης του νομού, να περιμένει μια συναυλία και την συνάντηση των Επιταφίων για να μπορέσει να δοθεί μια ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο (κυρίως της εστίασης) της περιοχής;

Δήμος Ερμιονίδας

Η φωτογραφία της ημέρας

Περί δημοσκοπήσεων..

Γόνιμο είναι όσοι μιλάνε για δημοσκοπήσεις, να αναφέρουν τις πηγές, τη δημοσκοπική εταιρία κτλ..

Όσοι απλά μιλούν για νούμερα ”φημών”  και για δημοσκοπήσεις, όπου δεν υπάγονται στον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), τότε μάλλον είναι fake news…

Προσοχή ειδικά στους δήθεν ”παντογνώστες”, οι οποίοι μόνο κακό κάνουν με τις αναρτήσεις τους..

Όταν τους δείτε να γράφουν… απλά ρωτήστε τους την πηγή!

Π.Τ