Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ότι δεν έκανε ο Καμπόσος σε 12 χρόνια το έκανε ο...

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ότι δεν έκανε ο Καμπόσος σε 12 χρόνια το έκανε ο Μαλτέζος σε 3 μήνες

Πέντε χρόνια πέρασαν, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όταν το Δεκέμβρη του 2018 θεμελιωνόταν με τυμπανοκρουσίες το εργοστάσιο ανακύκλωσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών (εικόνα 1) και ανακοινώθηκε πως ξεκινά την λειτουργία του, τον Σεπτέμβρη του 2023, ένα μήνα πριν από τις εκλογές (εικόνα 2). Τρεις μήνες αργότερα και μέχρι την λήξη της θητείας του Δημήτρη Καμπόσου, ούτε κουβέντα για το εργοστάσιο που δήθεν θα έμπαινε σε λειτουργία.

ΕΙΚΟΝΑ 1
ΕΙΚΟΝΑ 2

Αυτή είναι η μόνη ιστορική αναδρομή σε ότι αφορά την ανακύκλωση στο Δήμο Άργους – Μυκηνών σε μια μακρόχρονη πορεία της παράταξης Καμπόσου. Εγκαίνια προεκλογικά (2018) και ανακοινώσεις για λειτουργία του εργοστασίου πάλι προεκλογικά (2023).

Από την άλλη, τρείς μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και μη έχοντας προϋπολογισμό, η νέα δημοτική αρχή, με Δήμαρχο τον Γιάννη Μαλτέζο ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου οικίσκου ανακύκλωσης εκ των πέντε που θα τοποθετηθούν συνολικά στη πόλη του Άργους.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του:

 Το πρώτο σπιτάκι ανακύκλωσης στο Άργος!

Ο πρώτος από τους συνολικά 5 οικίσκους ανακύκλωσης τοποθετήθηκε σήμερα στο πάρκινγκ στην οδό Ηρακλέους. Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν στην άπλα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα γίνει ένα «πράσινο σημείο».

Η ανακύκλωση θα αφορά 4 ρεύματα: μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί. Μάλιστα θα είναι και ανταποδοτικό, δίνοντας σε όποιον ανακυκλώνει 1€ ανά 33 τεμάχια.

Στο πράσινο σημείο μάλιστα θα υπάρξουν και άλλα ρεύματα : τηγανέλαια, φθαρμένα ρούχα και άλλα.

Έτσι κάπως μπαίνει και ο δήμος μας στην εποχή της ανακύκλωσης, έστω και αργά, έστω και τώρα !

 Η ανακύκλωση θα μειώσει τις ποσότητες των απορριμμάτων που δίνουμε στο σταθμό μεταφόρτωσης, άρα και το ποσό που πληρώνουμε ως Δήμος, θα μας μάθει εμάς και τις επόμενες γενιές το σεβασμό στο περιβάλλον και την
αξία της κυκλικής οικονομίας.

Πολλές φορές η σύγκριση είναι μοιραία αλλά και απαραίτητη για να μας υπενθυμίζει ότι αυτοί που τώρα κουνούν το δάχτυλο είναι απλά για να κάνουν θόρυβο στη δήθεν επιτυχία τους.