Αρχική Αργολίδα Στα νοσοκομεία της Αργολίδας η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μ. Γγάγκα – Τι...

Στα νοσοκομεία της Αργολίδας η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μ. Γγάγκα – Τι συζητήθηκε ;

Τα νοσοκομεία της Αργολίδας επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ύστερα από αίτημα του οικείου κυβερνητικού βουλευτή Γ. Ανδριανού.

Η κ. Γκάγκα είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους και των δύο νοσοκομείων ενώ συνομίλησε με τους Διευθυντές των κλινικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά τα τμήματα.

Εν συνεχεία ακολούθησε και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες συζήτηση παρουσία ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού όπου τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός.

Εξερχόμενη η κ. Γκάγκα από τις επισκέψεις – συναντήσεις και έχοντας πλέον μια πληρέστατη εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν, αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνδυαστικής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων ώστε να υπάρχει κάλυψη όλων των ειδικοτήτων σε όλο το νομό και να υπάρχει οικονομία δυνάμεων. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης παιδιάτρων  που αντιμετωπίζει η Αργολίδα, η ίδια τόνισε πως πρόκειται για προτεραιότητα του Υπουργείου ώστε να λειτουργήσει τουλάχιστον μια παιδιατρική κλινική σε ένα από τα δύο νοσοκομεία και στο άλλο να υπάρχει δυνατότητα τακτικών ιατρείων.

Στην συσκέψεις συμμετείχαν ο Βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλης, οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων (Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου), ο Πρόεδρος του ΠεΣυ Πελοποννήσου Ιωάννης Μαλτέζος,  η Διοικήτρια του Γ.Ν. Αργολίδας καθώς και ο Αναπληρωτής Διοικητής, στελέχη των υπηρεσιών και των δύο νοσοκομείων.

Την Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας (πρώην ΝΟΔΕ) Παναγιώτης Ζαχαριάς.