Αρχική Αργολίδα Καμπανάκι για την λειτουργία των Νοσοκομείων της Αργολίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Καμπανάκι για την λειτουργία των Νοσοκομείων της Αργολίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη [βίντεο]

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, υπουργών, πανεπιστημιακών και ειδικών διεξάγεται σήμερα στο Χίλτον το συνέδριο του Πρώτου ΘΕΜΑτος και του ygeiamou.gr «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή».

Στο συνέδριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητά στην πρώτη θεματική ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Αναπτύσσοντας το σύστημα υγείας στη μετά covid- 19 εποχή» με την κυρία Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συντονιστή τον διευθυντή του Πρώτου ΘΕΜΑτος Μπάμπη Κούτρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων:

Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης μέρας
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις χρόνιες παθογένειες στο σύστημα υγείας που βγήκαν ξανά στην επιφάνεια πάνω στην αντιμετώπισης της κρίσης του covid.

«Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης μέρας και το σύστημα πρωτοβάθμιας πρέπει να χτισθεί. Τα μεγάλα προβλήματα τα είχαμε σε περιφερειακά νοσοκομεία» αναγνώρισε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Χρειαζόμαστε έναν νέο χάρτη στην περίθαλψη, να ξέρουμε τις δυνατότητες κάθε νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο να έχουμε δύο νοσοκομεία σε μικρή απόσταση και να αποδεικνύεται ότι και τα δύο είναι προβληματικά».

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έκανε λόγο για clusters νοσοκομείων που θα συνεργάζονται με μεγαλύτερα νοσοκομεία.

«Είναι απόλυτη υποχρέωση μας ώστε να κινηθούμε σε αυτή τη κατεύθυνση. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε μία περιοχή με απόσταση 20 – 30 χλμ και να αποδεικνύεται ότι και τα δύο είναι προβληματικά, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως πρέπει «να εξορθολογίσουμε τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας. Είναι καλό όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε αυτό το δημόσιο διάλογο. Να αφήσουμε στην άκρη τα όποια συμφέρονται από το να κάνουμε αυτές τις παρεμβάσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο