Αρχική Παραπολιτικά Δημοσκόπηση για τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών στην Αργολίδα

Δημοσκόπηση για τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών στην Αργολίδα

Τα πάνω κάτω έχει φέρει στα πολιτικά πηγαδάκια της Αργολίδας η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr αναφορικά με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών, στα τρία πρώτα κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) που όπως φαίνεται θα έχουν από μια έδρα.

Νέα Δημοκρατία

Γιάννης Ανδριανός26%
Σόνια Τάνταρου- Κρίγγου14%
Γιώργος Δωροβίνης12%
Ελένη Παναγιωτοπούλου10%
Γιάννης Μπούνος8%
Δεν θα επιλέξω κάποιο πρόσωπο, θα ψηφίσω μόνο το κόμμα18%
ΔΞ/ΔΑ12%

Από τα παραπάνω ποσοστά είναι αντιληπτό και σαφές πως το προβάδισμα το έχει ο νυν βουλευτής Γιάννης Ανδριανός έναντι των υπολοίπων. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως τα συνολικά ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου μέσα από τις απαντήσεις (Δεν θα επιλέξω κάποιο πρόσωπο, θα ψηφίσω μόνο το κόμμα ή Δεν ξέρω δεν απαντώ) αγγίζουν το 30%, ποσοστό που μπορεί να ανατρέψει τις θέσεις κυρίως των υπολοίπων τεσσάρων.

Το ποσοστό όμως, που κάνει ίσως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό της κυρίας Παναγιωτοπούλου, η οποία δείχνει να είναι τέταρτη, μετρώντας συνεχώς απώλειες καθώς όπως υπενθυμίζεται το 2019 ήταν δεύτερη σε ψήφους μετά τον Γιάννη Ανδριανό και με λίγους ψήφους διαφορά έναντι της κυρίας Ταντάρου – Κρίγγου.

Μεγαλύτερη άνοδο θα έχει σίγουρα και ο Γιάννης Μπούνος καθώς η δημοσκόπηση έγινε κατά τα τέλη Απριλίου, όπου ο ίδιος δεν είχε επικοινωνήσει την υποψηφιότητα σε μεγάλο βαθμό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΣΥΡΙΖΑ

Γαβρήλος Γιώργος46%
Παπαϊωάννου Τάκης28%
Σκούρτη Βιβή16%
Νικολοπούλου Σταυρούλα4%
Στέργιος Γιώργος2%
Δεν θα επιλέξω κάποιο πρόσωπο, θα ψηφίσω μόνο το κόμμα4%
ΔΞ/ΔΑ0%

Εδώ φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αφού την πρώτη θέση και με πολύ μεγάλη διαφορά καταλαμβάνει ο Γιώργος Γαβρήλος. Τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφους είναι σχεδόν μηδαμινά για να ανατρέψει την νίκη του κυρίου Γαβρήλου ο οποίος θα πρέπει να θεωρείτε ήδη Βουλευτής.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Πουλάς Ανδρέας34%
Τάσσος Χειβιδόπουλος31%
Παναγιώτης Ψυχογυιός25%
Δεν θα επιλέξω κάποιο πρόσωπο, θα ψηφίσω μόνο το κόμμα7%
ΔΞ/ΔΑ3%

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν καταγράφεται σαφής υπεροχή κάποιου υποψηφίου, καθώς ο νυν  βουλευτής κ. Πούλας φαίνεται  να  συγκεντρώνει  το 36% των σταυρών και ο  κ. Χειβιδόπουλος,  νέο  πρόσωπο  στο  ψηφοδέλτιο,  το  31%. Δεδομένου  ότι  το ΠΑΣΟΚ  θα  λάβει  μία  από  τις  τρεις  έδρες  της  περιφέρειας,  ο  ανταγωνισμός  μεταξύ  των  δύο υποψηφίων αναμένεται έντονος και μάλλον ανοιχτός, καθώς μέχρι τη στιγμή διεξαγωγής της έρευνας δεν είχαν δημοσιοποιηθεί τα γυναικεία ονόματα του ψηφοδελτίου με συνέπεια να μην είναι  εφικτή  η  καταγραφή  προτιμήσεων  για  τα  άλλα  πρόσωπα  που  θα  πλαισιώσουν  το ψηφοδέλτιο του κόμματος και η επίπτωση που αυτή η εξέλιξη θα έχει στο ποσοστό σταυρών που  θα  λάβουν  οι  κ.κ.  Πούλας  και  Χειβιδόπουλος.

Εκτός κάδρου Βουλής φαίνεται σίγουρα ο κύριος Ψυχογυιός που παρά την προσπάθεια του δεν φαίνεται να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Αργολιδέων στο βαθμό που θα του δώσει την πρώτη θέση.

Η έντονη εμπλοκή του σε εσωκομματικά παιχνίδια στην Αργολίδα δείχνουν να του ”αφαιρούν πόντους” και όχι να του προσδίδουν.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα την δημοσκόπηση στο aftodioikisi.gr