Αρχική Αργολίδα Γιατί κατέβηκε δελτίο τύπου από το site της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που...

Γιατί κατέβηκε δελτίο τύπου από το site της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που αφορά κακοδιαχείριση δημοτικής επιχείρησης στην Αργολίδα;

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η δημοσίευση δελτίου τύπου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για θέμα που αφορά κακοδιαχείριση, όπως όλα δείχνουν σε υπόθεση Δημοτικής Επιχείρησης της Αργολίδας που δημοσιεύθηκε σε δελτίο τύπου στο επίσημο site της ανεξάρτητης αρχής.

Και ενώ αρκετά site εξ Αθηνών, αναδημοσίευσαν το δελτίο τύπου,  την ίδια μέρα κατέβηκε από την σελίδα εγείροντας πολλά ερωτήματα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την γραμματεία της Διοικήτριας, όπου μας παρέπεμψε στο γραφείο τύπου και στην υπεύθυνη κ. Αδαμοπούλου, μας ενημέρωσε πως η διαγραφή του δελτίου τύπου έγινε για τεχνικούς λόγους και πως θα ξανά επανέλθει σύντομα. Μάλιστα η ίδια προθυμοποιήθηκε να μας το αποστείλει στο email του site μας, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Να σημειωθεί πάντως, πως από την δημοσίευση και διαγραφή του εν λόγω άρθρου έχει αναρτηθεί κι άλλο δελτίο τύπου της Εθνικής Αρχής, άσχετο με την Αργολίδα, που σημαίνει ότι το τεχνικό πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

Αναμένουμε από την υπεύθυνη, την αποστολή του εν λόγω δελτίου τύπου καθώς και την εκ νέου δημοσίευση στο επίσημο site της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Τι είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας;

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή ιδρυθείσα βάσει του ν.4622/2019 (για το επιτελικό κράτος) . Με τη σύσταση της νέας αρχής καταργήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας, το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν στην νέα Αρχή.

Π.Τ 

Εκ νέου ενημέρωση:

Δύο λεπτά από την δημοσίευση του παραπάνω άρθρου, εστάλη, όπως είχε δεσμευθεί τηλεφωνικός η κα Αδαμοπούλου, το δελτίο τύπου στο email του site.

Αναμένουμε πλέον και την εκ νέου δημοσίευση του, στο επίσημο site της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου θα μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι της Αργολίδας καθώς και ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα στο Argolida24.gr με τίτλο: Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Πάρτι» με αναθέσεις και προμήθειες σε Δήμο και στη Δημοτική Επιχείρησή Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Νομού Αργολίδας