Αρχική Αργολίδα Αποκλειστικό: Ο Επιχειρηματίας Ν.Μ., το FBI και οι επαφές του με την...

Αποκλειστικό: Ο Επιχειρηματίας Ν.Μ., το FBI και οι επαφές του με την Αργολίδα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αργολίδα, η σύλληψη γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας, από το FBI με τα αρχικά Ν. Μ. με την κατηγορία ότι βοήθησε την  Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών ελέγχων. Μάλιστα, στον επιχειρηματία ασκήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν ποινική δίωξη για κατασκοπεία και λαθρεμπόριο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να συνωμότησε για να αποκτήσει ευαίσθητο τεχνολογικό υλικό που χρησιμοποιείται στον κβαντικό υπολογισμό και τις πυρηνικές δοκιμές για την περαιτέρω αμυντική έρευνα και ανάπτυξη της Ρωσίας, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο φερόμενος ως δράστης διατηρεί άριστες σχέσεις με επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους του νομού μας.

Aστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ήδη υπάρχει συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής με την Ελλάδα για να ”ξεψαχνίσουν” το παρελθόν του κατηγορουμένου, ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο συλληφθείς είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες με ανθρώπους της περιοχής.  

Η υπόθεση παρακολουθείτε στενά από το Argolida24.gr και με την διακριτικότητα που επιβάλετε και για οποιοδήποτε νεότερο θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Π.Τ