Αρχική Απόψεις - Σχόλια Την άρση ασυλίας του Ανδρέα Πουλά ζήτησε η Δικαιοσύνη – Τι απαντά...

Την άρση ασυλίας του Ανδρέα Πουλά ζήτησε η Δικαιοσύνη – Τι απαντά ο ίδιος [βίντεο]

«Οι δικογραφίες που έρχονται στη Βουλή για να αποφασίζονται οι άρσεις ασυλίας των βουλευτών πρέπει να ελέγχονται»

Συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά προκειμένου να δικαστεί στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου διότι ως περιφερειακός σύμβουλος το 2018 συμμετείχε στην υπ’ αριθμόν 114 λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μαζί με άλλα τριάντα οκτώ αιρετά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην ομιλία του ο κ. Πουλάς τόνισε ότι υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας της δικαιοσύνης, η συγκεκριμένη μήνυση δεν θα είχε φτάσει ποτέ στο ακροατήριο. Θα είχε διαπιστωθεί από μία στοιχειώδη μελέτη των στοιχείων που προσκομίστηκαν ότι δεν πληρείται, κατά τους νομικούς, η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Μάλιστα ο κ. Πουλάς στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, της 114, δεν συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν ψήφισε «υπέρ» της άρσης της επίμαχης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Μια στοιχειώδης ανάγνωση του πρακτικού της συνεδρίασης καθιστούσε αυτό απόλυτα ξεκάθαρο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς σημείωσε ότι  δεν έχει πράξει κάτι που να παραβιάζει τη συνείδησή του και το νόμο. Αισθάνεται, όμως, αδικημένος και θιγμένος από τη συγκεκριμένη δικαστική ταλαιπωρία του ιδίου, αλλά και των υπολοίπων τριάντα οκτώ συναδέλφων του για τη μη υπαρκτή αιτία και αβάσιμη κατηγορία και κάλεσε του συναδέλφους βουλευτές να ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους.

            Στη συνέχεια της συζήτησης το λόγο έλαβε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη η οποία τόνισε ότι θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έντονου προβληματισμού για τις δικογραφίες που έρχονται στη Βουλή το γεγονός ότι ο κ. Πουλάς  απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου για την οποία εγκαλείται και κάλεσε τη Βουλή να αποφασίσει με γνώμονα τα πραγματικά περιστατικά και όχι το δικαίωμα της αξιοπρέπειας των συναδέλφων, που αναγνωρίζεται και χαιρετίζεται.

            Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα καθώς και του κ. Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και της κα Ντόρας Μπακογιάννη όταν ζήτησαν και έλαβαν το λόγο επί του θέματος.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: