Αρχική Απόψεις - Σχόλια Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου: Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού και...

Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου: Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού

Της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω
Πολιτευτή Αργολίδος

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παράταξη της σύγχρονης ιστορίας, με διαχρονικό το αποτύπωμά της στην ιστορία της Μεταπολίτευσης.
Ήταν αυτή που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που σήμερα κάνει την Ελλάδα μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα.


Με συνέπεια αγωνίζεται για πρόοδο, ανάπτυξη, σταθερότητα, ειρήνη, ισότητα ευκαιριών. Ανοίγεται διαχρονικά στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά, αναγνωρίζει λάθη του παρελθόντος, ανανεώνεται και προχωρά. Τάσσεται πάντα με σύνεση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, κρατώντας την Ελλάδα όρθια και περήφανη πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο.
“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αρχές πάντα επίκαιρες που εμπνέουν και αποτελούν πυξίδα για την πορεία της παράταξης.


Τα χρόνια πέρασαν και η παράταξη της ΝΔ πέρασε πολλά, γνωρίζοντας σημαντικές νίκες αλλά και ήττες. Κατάφερε όμως, όταν άλλες παρατάξεις εξαϋλώνονται και πολυδιασπώνται, να ανανεωθεί να μεγαλώσει, να είναι σήμερα το πιο ισχυρό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η πιο ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη. Χωρίς όμως ποτέ να αμφισβητηθεί ο κεντρικός πυρήνας των αξιών της.
Η ΝΔ είναι η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού. Αντιμετωπίζει κατάματα κάθε κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις διεθνείς συνθήκες και αφουγκραζόμενη την κοινωνία κινείται μέσα σ’ αυτή δημιουργικά. Σε αντίθεση με όσους εκλαμβάνουν τη φαντασίωση ως πραγματικότητα και τη χίμαιρα σαν επιδίωξη. Όσο, λοιπόν, κάποιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι δεύτερος, εργαλειοποιώντας είτε μια εθνική τραγωδία ή άλλα γεγονότα, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη, αφού δεν έχουν να πουν τίποτα ουσιαστικό και ρεαλιστικό στους πολίτες, η παράταξη της ΝΔ έχει την προσοχή της στραμμένη πρώτα και πάνω από όλα στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους. Όχι σε πρόσκαιρες λύσεις και επιφανειακές προσεγγίσεις αλλά στην αντιμετώπιση αυτών στη ρίζα τους. Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας, καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, καλύτερη εν γένει ποιότητα ζωής και ευημερία για τους πολίτες αλλά συνάμα και ασφάλεια και σταθερότητα σε γεωπολιτικό επίπεδο με υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, χωρίς περιττές εναντιοδρομήσεις προς την πραγματικότητα και χωρίς ανεδαφικές προσδοκίες. 


Η Ελλάδα, αν και υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και παθογένειες δεκαετιών να εξαλειφθούν, γεγονός που πρώτη η παράταξη της ΝΔ αναγνωρίζει, σήμερα είναι διεθνώς πιο ισχυρή από ποτέ, αποτελώντας συνδιαμορφωτή των εξελίξεων και ισορροπιών αλλά και πιο κοντά και δίπλα στον/στην κάθε πολίτη της. Η Ελλάδα του 2024 ακούγεται στην Ευρώπη και διεθνώς , έχει φροντίσει για την ασφάλεια των συνόρων της και εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο, έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης με μονοψήφια ανεργία. Μειώνει συνεχώς το χρέος της, ταχύτερα από κάθε ανεπτυγμένη χώρα και ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%. Από τον Ιανουάριο αυξήθηκαν, μετά από παραπάνω από μια δεκαετία, για πρώτη φορά, οι μισθοί 600.000 δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε χρόνο πια αυξάνονται οι αποδοχές περίπου 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Ενώ ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019 ανέβηκε από την 1η Απριλίου στα 830 ευρώ, στόχος για το τέλος της τετραετίας είναι ο μέσος μισθός να φτάνει τα 1.500 ευρώ.

Κόντρα στον λαϊκισμό και στις εύκολες λύσεις που ακούγονται μεν ευχάριστες αλλά , έχοντας στον νου και την οδυνηρή εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος 2015-2019, μόνο σε αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς οδηγούν, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα δείξουν και στις προσεχείς ευρωεκλογές την εμπιστοσύνη τους στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί μπορούν, θέλουν και τους αξίζει να κοιτάνε μπροστά και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.


Σόνια Τάνταρου Κρίγγου
Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Αργολίδας
πρώην Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας